Δολοφονία Γρίβα στα Γλυκά Νερά: Είδε τους δολοφόνους του. Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ

lamianow
6 Min Read

Πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου για πατέρα μαθητή του δημοτικού που  έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, στην οδό Σαλώνων στα Γλυκά Νερά, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε ελαφρά και μία γυναίκα, που, όμως, δεν είχε σχέση με την υπόθεση.

Ο νεκρός είναι ο Βασίλης Γρίβας.Γνωστός μπράβος της νύχτας και αθλητής του body building, ο 47χρονος δέχτηκε τα πυρά τεσσάρων κουκουλοφόρων, οι οποίοι κυριολεκτικά τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι το θύμα είχε μόλις αφήσει το παιδί του στο σχολείο.

Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και του είχαν στήσει καρτέρι, καθώς γνώριζαν ότι θα πήγαινε το παιδί του στην τάξη. Στην περιοχή διαμένει η πρώην σύζυγός του.

Το θύμα μόλις είδε το αυτοκίνητο με τους δολοφόνους του να πλησιάζουν η μόνη του σκέψη ήταν πως θα γλιτώσει το παιδί του. Έτσι, είπε στον γιο του να βγει από το αυτοκίνητο και να τρέξει στον δάσκαλο που ήταν στην πόρτα του σχολείου και υποδεχόταν τα παιδιά.

Το παιδί έτρεξε στον δάσκαλο και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα είπε ουρλιάζοντας: «Δάσκαλε βοήθα με σκοτώνουν τον πατέρα μου!» Λίγα δευτερόλεπτα μετά όλα είχαν τελειώσει. Το παιδί στην αγκαλιά του δασκάλου του είδε να εκτελούν τον πατέρα του, τον Βασίλη Γρίβα.

Στο σημείο βρέθηκαν 8 κάλυκες των 9mm και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δράστες ήταν τέσσερις, επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο έχει βρεθεί καμμένο στην οδό Αγαμέμνονος περίπου 600 μέτρα από το σημείο. Από εκεί οι δράστες έφυγαν με μοτοσυκλέτες.

Ο Βασίλης Γρίβας δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Μόλις είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο και είχε μπει στο αυτοκίνητό του, όταν κατέφτασαν οι δολοφόνοι του στην οδό Σαλώνων με αυτοκίνητο πιθανότατα κλεμμένο. Ο ένας εξ αυτών κατέβηκε και άδειασε το 9αρι πιστόλι πάνω στο θύμα.

Ο συνεργός του τον περίμενε στο όχημα. Μόλις εκτέλεσε τον 46χρονο πήγε και αυτός στο ΙΧ και από εκεί έφυγαν μέχρι την οδό Αγαμέμνονος που είναι δύο στενά πιο πάνω από το 2ο δημοτικό σχολείο, περίπου 600 μέτρα απόσταση από το σημείο. Εκεί τους ανέμεναν άλλοι δύο συνεργοί τους με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού. Τους παρέλαβαν και εξαφανίστηκαν με μεγάλη ταχύτητα.

Από τα πυρά τραυματίστηκε μία γυναίκα η οποία δέχτηκε σφαίρα που εξοστρακίστηκε. Πρόκειται για 37χρονη μητέρα παιδιού και η ζωή της δεν κινδυνεύει, καθώς το τραύμα της είναι αριστερά στον ώμο.

Τα τρία σενάρια της ΕΛΑΣ

Ήδη οι Αρχές έχουν σχηματίσει την πρώτη εικόνα για το φόνο. Τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Το πρώτο είναι η δολοφονία Γρίβα να σχετίζεται με τη φονική απόπειρα με μαχαίρι εις βάρος γνωστού βαρυποινίτη μέσα στις φυλακές. Πρόκειται για σκληρό “νονό” με τον οποίον είχε παλιότερα σχέσεις το θύμα.

Το δεύτερο σενάριο είναι να εμπλέκονται οι άνθρωποι που εκτέλεσαν τον επιχειρηματία Μιχάλη Γιατράκη στον Άλιμο. Ο Γιατράκης ήταν ιδιοκτήτης μπαρ αλλά και αθλητής του body building, ενώ η δολοφονία του είχε γίνει ενώ εκείνος βρίσκονταν μέσα στο τζιπ του, στην οδό Κεφαλληνίας. Τον επιχειρηματία είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ το οποίο το άφησαν στο όχημα που βρέθηκε μετά καμμένο. Ο Γιατράκης είχε συλληφθεί και φυλακιστεί το 2009 για εμπόριο ναρκωτικών.

Το τρίτο σενάριο είναι το θύμα να “ετοιμάζονταν” να σκοτώσει κάποιον αλλά τον πρόλαβαν.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένας εύκολος στόχος σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, καθώς είχε πολλά ανοιχτά μέτωπα και ήταν μόνος του, χωρίς ισχυρές συμμαχίες. Το προηγούμενο βράδυ είχε μείνει μόνος του με το 11 χρόνων γιο του και τον πήγε το πρωί στο σχολείο. Τον Γρίβα τον είχα πυροβολήσει ξανά το 2003 άγνωστοι στον Πειραιά. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα τσαντάκι με πιστόλι, ένα πορτοφόλι και κινητά.

Ποιος ήταν ο  bodybuilder που γάζωσαν με σφαίρες έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά

Ο νεκρός άντρας, είναι ο γνωστός μπράβος της νύχτας και αθλητής του bodybuilding Βασίλης Γρίβας. Την ώρα που άφηνε το παιδί του στο 2ο δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τέσσερις άντρες με κράνη.

Αστυνομικές πηγές «βλέπουν» ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από τη στυγερή εκτέλεση. Ο 50χρονος bodybuilder φέρεται να ήταν ένα από τα ηγετικά μέλη ομάδας «νονών» της νύχτας που είχε θανάσιμη κόντρα με αντίπαλη ομάδα που πουλούσε προστασία την περασμένη δεκαετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 2010 σε δικογραφία για κύκλωμα της νύχτας υπήρξε διάλογος μεταξύ του συγκεκριμένου ανθρώπου και ενός άλλου μπράβου στον οποίο γινόταν αναφορά για την αμοιβή τους για μια δολοφονία.

Επίσης ήταν καταζητούμενος για διάφορες υποθέσεις, είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη για διάφορα αδικήματα και το 2011 είχε παραδοθεί μόνος του στην 4η ανακρίτρια Πειραιά.

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2004 φέρεται να είχε γίνει δολοφονική επίθεση σε βάρος του και τότε τραυματίστηκε σοβαρά. Για εκείνη την υπόθεση μάλιστα, μερικά χρόνια αργότερα, το 2006, είχαν γίνει τέσσερις συλλήψεις ανδρών που ενδεχομένως να λειτουργούσαν για λογαριασμό της αντίπαλης ομάδας.

madata.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *