Διάσπαρτες εστίες συνεχίζουν να καίνε το πευκοδάσος της Ζακύνθου, από την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι στην περιοχή των Μαριών στην τοποθεσία Τριλάγκαδα.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:30, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και πήρε γρήγορα διαστάσεις, κατακαίγοντας πάνω από 600 στρέμματα.
Ο δυνατός αέρας που έπνεε στην περιοχή, στάθηκε σύμμαχος της πυρκαγιάς, βοήθησε στην εξάπλωσή της και έκανε δύσκολο το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, που προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία της ώστε να μην καούν σπίτια.
Από το απόγευμα επιχειρούν για την κατάσβεση 40 πυροσβέστες από τη Ζάκυνθο, την Αμαλιάδα και τον Πύργο. Επίσης, βοηθούν 17 άνδρες πεζοπόρο τμήμα.
Τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν 2 αεροσκάφη Canadair από την Ελευσίνα με ρίψεις νερού ενώ υδροφόρες του δήμου και ιδιωτών βρίσκονται στις επάλξεις.
Πηγή: protothema.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.