3-0 και… λίγα ήταν!

lamianow
By lamianow Add a Comment
3 Min Read

Ο ΠΑΟΚ, βρήκε τον Παναθηναϊκό… μπόσικο και ανοργάνωτο και λίγο έλειψε να τον διασύρει. Προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη έριξε στροφές ενώ ήταν και άστοχος σε τρεις καλές ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Ο Παναθηναϊκός… έμεινε στην Αθήνα, αφού δεν θύμιζε ομάδα σήμερα, στοχεύοντας αποκλειστικά στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου.

Το ματς

Δυο στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και λίγες μέρες πριν τις μεταξύ τους μάχες για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός βρέθηκαν αντιμέτωποι στην Τούμπα.

Με πάρα πολλές αλλαγές οι φιλοξενούμενοι, με λιγότερες οι γηπεδούχοι που διατήρησαν μια σχετική ομοιογένεια στην 11άδα τους. Αυτό φάνηκε και στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να έχει τη πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του ματς στο 6′ με τον Μόλινς να “στρώνει” στον Μπουμάλ, αλλά το σουτ του Καμερουνέζου κόντραρε με μοναδικό κέρδος ένα κόρνερ.

Από εκεί και πέρα πήρε εξ’ ολοκλήρου τον έλεγχο ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς ήθελαν πολύ περισσότερο το ματς και κατάφεραν πολύ γρήγορα να πάρουν μεγάλο προβάδισμα. Στο 18′ και μετά από μεγάλο λάθος του Χουχούμη, ο Πέδρο Ενρίκε έκανε το 1-0 με διαγώνιο σουτ για τον ΠΑΟΚ και στο 28′ μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ, ο αμαρκάριστος από δεξιά Ουάρντα βρήκε τον Λέοβατς που με πλασέ έκανε το 2-0.

Μεγάλο το λάθος του Ουζουνίδη να ξεκουράσει τόσους βασικούς σε ένα ντέρμπι, αφού η εικόνα των “πράσινων” ήταν θλιβερή. Ασύνδετοι και εκτός τόπου και χρόνου οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν και τρίτο γκολ στο 35′, όταν ο Μάτος βρήκε τον Σακχόφ μετά από φάουλ του Ενρίκε και ο Ουκρανός έκανε το 3-0 προ (σχεδόν) κενής εστίας.

1665886

Στην επανάληψη είχαμε διαφορετικό ματς. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά τουλάχιστον στο ξεκίνημα, “αγχώνοντας” τον Γλύκο σε τρεις περιπτώσεις μετά από σουτ των Ρέις (47′), Κλωναρίδη (56′) και Χουχούμη (59′).

Ο ΠΑΟΚ πιο… άνετος λόγω και του σκορ, αν και διατηρούσε τον έλεγχο, απείλησε ξανά στο 69′ με τον Πέλκα να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση προ του Στιλ και στο 72′, όταν ο Άγγλος γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Μάτος.

Τελευταία μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ για το 4-0, έτυχε στον… λάθος παίκτη! Ο “ματιασμένος” Αθανασιάδης, μπερδεύτηκε με τον Λέοβατς και το σουτ του κατέληξε ελάχιστα άουτ από την εστία του Στιλ. Μεγάλος νικητής ο ΠΑΟΚ, εξασφάλισε γρήγορα τη νίκη και ενώ είχε ευκαιρία να διασύρει τον αντίπαλό του, τράβηξε φρένο στην επανάληψη όπου και πάλι θα μπορούσε να πετύχει άλλο ένα γκολ.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Γλύκος – Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς – Σακχόφ, Τσίμιροτ – Πέδρο Ενρίκε, Ουάρντα, Πέλκας – Αθανασιάδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ – Μέστο, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουχούμης – Μπουμάλ, Ρέις, Ζέκα, Βλαχοδήμος – Κλωναρίδης – Μόλινς

πηγη-sportotal.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *