Το “κάστρο” της Λαμίας είναι η 3η καλύτερη έδρα στην Ευρώπη!

Ράνια Κάλδου
By Ράνια Κάλδου Add a Comment
4 Min Read

Μετά από 11 αγώνες, όχι μόνο δεν έχει χάσει βαθμό στο γήπεδό της, αλλά έχει δεχτεί και μόλις τρία γκολ. Κι όμως, η τρίτη πιο δυνατή έδρα στην Ευρώπη, είναι από ομάδα της Stoiximan.gr Football League και βρίσκεται πίσω μόνο από Γιουβέντους και Ριέκα.t

Αποτελεί αναμφίβολα την πιο ευχάριστη έκπληξη της φετινής Stoiximan.gr Football League. Σε ένα πρωτάθλημα με ομάδες όπως ο Απόλλων Σμύρνης, ο Άρης, ο ΟΦΗ, ακόμη και τα Τρίκαλα του πολύ υψηλού -για τα δεδομένα της κατηγορίας- μπάτζετ, η Λαμία καταφέρνει να πρωταγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και να… γλυκοκοιτάζει τη Superleague.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα του τελευταίου διαστήματος άλλωστε, η ομάδα της Φθιώτιδας συνεχίζει να έχει ένα “μαξιλαράκι” της τάξης των έξι βαθμών από τον 3ο Άρη μετά από 23 αγωνιστικές και φυσικά έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι θα είναι εκείνη -μεταξύ των δύο- που θα χαμογελάσει στο τέλος.

Στην προσπάθειά της αυτή μεγάλο όπλο της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ αποτελεί η πολύ δυνατή έδρα της, όπου το Σάββατο πανηγύρισε ακόμη μία νίκη -έστω κι αγχωτική αυτή τη φορά- κόντρα στον ΑΟ Χανιά με 2-1 και δη με ανατροπή. Αυτό ήταν το εντέκατο τρίποντο της Λαμίας στα ισάριθμα ματς που έδωσε φέτος στην έδρα της και μάλιστα το γκολ που δέχτηκε ήταν μόλις το τρίτο (24-3)!

Στις δύο πρώτες κατηγορίες στην Ελλάδα, σε επαγγελματικό δηλαδή επίπεδο, πρόκειται για τη μοναδική ομάδα που διατηρεί το απόλυτο στο γήπεδό της, καθώς ο Άρης έχει κάνει μία γκέλα (10-1-0), με τον Απόλλωνα να βρίσκεται στο 9-3-0, ενώ στη Superleague η ΑΕΚ έχει τη μοναδική αήττητη έδρα, αλλά με πέντε απώλειες (8-5-0).

Την ίδια στιγμή όμως σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι ελάχιστες οι ομάδες που διατηρούν αλώβητη την έδρα τους. Ψάχνοντας εξάλλου στις δύο πρώτες κατηγορίες όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, από Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, μέχρι Ουκρανία, Ουγγαρία, Σερβία, Τσεχία, Ρουμανία κ.α., βρήκαμε μόλις δύο ομάδες που “τρέχουν” καλύτερο σερί από εκείνο της Λαμίας, χωρίς φυσικά να επιχειρείται καμία σύγκριση με τα μεγαθήρια από τις συγκεκριμένες χώρες!

Πρόκειται για την πανίσχυρη Γιουβέντους, η οποία στη Serie A έχει το 15/15 τη φετινή χρονιά και με τέρματα 38-8, ενώ στο 13-0-1 ακολουθεί η Ρόμα. Όσο για τη δεύτερη, είναι η Ριέκα, που στο ουκρανικό πρωτάθλημα μετράει μόλις μία νίκη παραπάνω από τη Λαμία και βρίσκεται στο 12-0-0 (28-7 τέρματα), παραμένοντας εξάλλου κι αήττητη μετά από 25 αγωνιστικές (20-5-0), απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής.

Από εκεί και πέρα υπάρχει η Μπάνικ Οστράβα στην Β’ κατηγορία της Τσεχίας με -εντός έδρας- απολογισμό 9-0-0, ενώ ακόμη και στην Ελβετία όπου η Βασιλεία κάνει “πάρτι” (+17), έχει μία απώλεια στο γήπεδό της (12-1-0, 38-8 γκολ). Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στη Σκωτία, όπου η Σέλτικ του +25 από τους διώκτες της, έχει επίδοση 14-1-0 στο γήπεδό της, αλλά και 13-1-0 εκτός έδρας! Αξιοσημείωτα επίσης είναι το 11-2-0 του ΑΠΟΕΛ και το 9-2-0 της Σαχτάρ στην Ουκρανία, με την τελευταία πάντως να έχει καλύτερη επίδοση εκτός έδρας (10-1-0)!

πηγη-sdna.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *