Μεγάλο διπλό στην Νάξο για τον Έσπερο Λαμίας!

lamianow
3 Min Read

Μια σημαντική εκτός έδρας νίκη με 71-74 πανηγύρισε το πρωί του Σαββάτου ο Έσπερος Λαμίας στην Νάξο κόντρα στον Παναξιακό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μπήκε δυνατά ο Πανναξιακός

Στη πρώτη περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν με τον αέρα του..Περιστερίου και έτσι στην αρχή πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Το σκορ έφτασε γρήγορα γρήγορα στο 12-8 με λέι απ του Τζίμη, με τον Έσπερο να προσπαθεί από την γραμμή του τρίποντου κυρίως να απειλήσει. Το 16-12 στο τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά.

Στην δεύτερη περίοδο ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε. Η διαφορά έφτασε στο 28-22 με τρίποντο του Σβορώνου, ο οποίος για ακόμη ένα παιχνίδι βοήθησε πολύ την ομάδα του. Ωστόσο ο Έσπερος βγήκε στην αντεπίθεση και με συνεχόμενους πόντους κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ (29-30) με εύστοχη προσπάθεια του Σέτου, που ήταν από τους κορυφαίους των φιλοξενούμενων. Ο Πανναξιακός με δύο βολές του Δαχρετζή προηγήθηκε εκ νέου με 31-30, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 32-34.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Καθοριστική η 3η περίοδος για το ματς

Η 3η περίοδος ήταν ίσως και το σημείο κλειδί για την έκβαση του ματς. Οι φιλοξενούμενοι από το 32-34 έφτασαν ακόμα και την διαφορά στο +15 (32-47) με τον Πανναξιακό να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι από τον Πολίτη. Η παρουσία του Καδηγιαννόπουλου ωστόσο, βοήθησε τον Πανναξιακό να μην ξεφύγει κι άλλο η διαφορά, πετυχαίνοντας κρίσιμους πόντους. Το τέλος της περιόδου βρήκε τον Έσπερο μπροστά με 46-57.

Παραλίγο τούμπα το παιχνίδι

Στη τέταρτη και  τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΝ όπως ήταν φυσιολογικό αντέδρασε και με τη βοήθεια του κόσμου του, όπου για ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι έδωσε βροντερό παρών, έφτασε να κυνηγάει ακόμα και τη νίκη! Το 52-59 από τον Σβορώνο και το 58-61 από τον Πολίτη, έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι το ματς μπορεί να γυρίσει. Οι Παναγιωτίδης, Σοφογιάννης όμως πήραν τον Έσπερο από το χέρι και με πολύ κρίσιμους πόντους τον κράτησαν μπροστά στο σκορ, ακόμα και όταν ο Πανναξιακός πίεζε πολύ. Το τρίποντο από τον Ξηρό 1:02 πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση «σκότωσε» τους γηπεδούχους οι οποίοι στο τέλος επιχείρησαν τρεις συνεχόμενες φορές να ισοφαρίσουν από την γραμμή του τρίποντου, χωρίς ωστόσο να βρουν στόχο. Κάπως έτσι ήρθε το τελικό 71-74, αφήνοντας για ακόμα ένα μεσημέρι τους παίκτες του Τάσου Βάβουλα με την πικρία, παρά την πολύ καλή τους εμφάνιση, απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα της κατηγορίας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-12, 32-34, 46 -57, 71-74

Πανναξιακός ΑΟΝ (Τάσος Βάβουλας): Πολίτης, Καλαβρός, Αρτσάνος, Γεωργιάδης, Καραγιάννης, Τζίμης, Μάκαρης, Δαχρετζής, Καδηγιαννόπουλος, Μυλωνάς, Σβορώνος, Μάκος

Έσπερος Λαμίας: Ρόκας, Φραγκιαλάκης, Σέττος, Αργύρης, Ξηρός, Παναγιωτίδης, Σοφογιάννης, Φούντας, Ζαχαράκης, Τσαπουρνής, Παπαργυρόπουλος

πηγη-sportcyclades.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *