Παίζοντας κατά διαστήματα, σπουδαία άμυνα, ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη νίκη επί της Τενερίφης του Γιώργου Μπόγρη με 66-63 κι έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.
Πρώτος σκόρερ για τον «δικέφαλο του Βορρά», αναδείχθηκε ο Πέινερς με 15 πόντους, με τον Χρυσικόπουλο να ακολουθεί έχοντας προσθέσει άλλους 11. Από την άλλη μεριά, ο Ντόρνεκαμπ σταμάτησε στους 19 πόντους, με τους 15 εξ αυτών να σημειώνονται πίσω από τη γραμμή των 6,75μ (5/7 τρίποντα). Ο Γκριγκόνις πέτυχε επιπλέον 12.
Ερχόμενος φουριόζος από την καλή εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να βάλει από πολύ νωρίς δύσκολα στην Τενερίφη. Μόλις στο 2′ η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου προηγήθηκε 6-2 με τους Κόνιαρη και Κλάντον, ενώ λίγο μετά τα μισά της πρώτης περιόδου, το σκορ είχε γίνει 10-4.
Ο Μαργαρίτης με τις δυο εύστοχες βολές ανέβασε τη διαφορά στο +7 (14-7),με τον Ντόρνεκαμπ να μειώνει με τρίποντο στους 4 (14-10). Ο Κλάντον έστειλε και πάλι στο +6 (16-10) τον ΠΑΟΚ, ωστόσο οι Νιάνγκ, Μπασάς και Αμπρομάιτις έτρεξαν ένα σερί 6-0 για την ισπανική ομάδα κι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 16-16.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, μέχρι και το 15′ ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε τον έλεγχο του αγώνα, παίζοντας πολύ καλή άμυνα απέναντι στους Ισπανούς και με ένα σερί 13-1, έστειλε τη διαφορά ακόμα και στο +12 (29-17).
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ωστόσο, ο ΠΑΟΚ βραχυκύκλωσε, έμεινε άποντος για περίπου τέσσερα λεπτά κι έδωσε τη δυνατότητα στην Τενερίφη να επιστρέψει και να μειώσει στο καλάθι (32-30) με τον Ντόρνεκαμπ, ένα λεπτό πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Οι δυο βολές του Πέινερς στα τελευταία δευτερόλεπτα διαμόρφωσαν το 34-30 του πρώτου ημιχρόνου.
Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ επανήλθε από το «μπλακ άουτ» και προηγήθηκε με 38-32 αρχικά και 42-36 στη συνέχεια, όμως η Τενερίφη βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει (42-42 και 44-44) λίγο μετά τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου.
Ο Πέινερς, με τρίποντο και δύο βολές, έδωσε ανάσα οκτώ πόντων (54-46) στους «ασπρόμαυρους», για να έρθει ο ΜακΦάντεν στη συνέχεια να ανέβάσει σε διψήφια (+11) επίπεδα και πάλι τη διαφορά, με το 57-46 να είναι και το σκορ του τριανταλέπτου.
Στην τελευταία περίοδο, ο Γκριγκόνις με τους πέντε προσωπικούς του πόντους, έριξε τη διαφορά στους έξι (57-51), ενώ ο Χρυσικόπουλος απάντησε για το 59-51. Ο Χάνλεϊ μείωσε και πάλι σε 59-53, με τους ΜακΦάντεν και Χρυσικόπουλο να στέλνουν τον ΠΑΟΚ στο +10 (63-53). Ντόρνεκαμπ και Γκριγκόνις έτρεξαν ένα σερί 7-1 μειώνοντας στους τέσσερις (64-60), ο Πέινερς με δυο εύστοχες βολές έγραψε το 66-60, και ο Ντόρνεκαμπ να διαμορφώσε με τρίποντο το τελικό 66-63.
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 34-30, 57-46, 66-63.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 11 (1), Κόνιαρης 2, Τσόχλας, Μαργαρίτης 8, ΜακΦάντεν 9 (2), Μιλιένοβιτς 4, Γλυνιαδάκης 4, Πέινερς 15 (1), Κλάντον 13.
ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Βιντορέτα): Σαν Μιγκέλ 8 (2), Ρικότι, Νιανγκ 2, Μπάσας 2, Χέινλι 4, Κιρκσέι, Γκριγκόνις 12 (1), Βάσκεθ 4, Αμπρομάιτις 3, Μπόγρης 6, Γουάιτ 3, Ντόρνεκαμπ 19 (5).
πηγη-sportotal.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.