Ηρακλής – ΑΕΚ: «Φορτσάρει» για το πρώτο «διπλό» του Χιμένεθ

Δήμητρα Γιωτίδου
3 Min Read

Για την αποψινή εξόρμηση της ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο και το ματς με τον Ηρακλή, υπάρχει ένα δεδομένο και ένα ζητούμενο. Ως δεδομένο είναι η απίστευτη πληρότητα που υπάρχει στη διάθεση του Χιμένεθ, ειδικά σε ό,τι αφορά τις μεσοεπιθετικές λύσεις που του επιτρέπουν να αναζητά την ιδανική 11άδα για να έρθει το ζητούμενο που δεν είναι άλλο και από το πρώτο πρωταθληματικό τρίποντο με τον Ισπανό στον πάγκο.

Επί ημερών Χιμένεθ, η ΑΕΚ έχει ισοπαλία στην Ξάνθη για το πρωτάθλημα, νίκη στη Λιβαδειά και ισοπαλία στα Χανιά για το Κύπελλο. Αλλά απόψε το ζήτημα δεν είναι μόνο να έρθει ακόμα μια νίκη, αλλά να επιβεβαιωθεί η βελτίωση και να ανέβει στα ύψη ο ενθουσιασμός εν όψει και του ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό.

Ο Χιμένεθ έχει πολλές και καλές επιλογές στη διάθεσή του. Ενδεικτικό είναι πως στη χθεσινή δοκιμή η 11άδα δεν περιλάμβανε τους Αραούχο, Σιμόες, Μπακασέτα και βέβαια τον Αλμέιδα. Ολα δείχνουν πως ο Ισπανός θα εμπιστευθεί ξανά το 4-5-1 σε διάταξη 4-4-1-1. Στο αρχικό σχέδιο που φαίνεται πως δουλεύει, είχε δίδυμο αμυντικών χαφ τους Γιόχανσον και Αϊντάρεβιτς, τους Βάργκας και Λάζαρο στις δύο πτέρυγες, με τον Μάνταλο σε επτελικό ρόλο και τον Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο, με δεδομένο και το βάθος των ποιοτικών επιλογών που διαθέτει, ο Χιμένεθ δοκίμασε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και σχήμα με τον Σιμόες στη θέση του Γιόχανσον, αλλά και τον Αραούχο αντί του Βάργκας.

Λύσεις ποιοτικές, με παίκτες που μπορούν μόνοι τους να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού. Ο Χιμένεθ φαίνεται πως δίνει στον Μάνταλο τον επιτελικό ρόλο που χρειάζεται για να αποδώσει, θέλει τον Πέκχαρτ στην κορυφή για να σπάει την μπάλα (και ενδεχομένως να εκμεταλλευθεί πως εκεί πέρυσι άνοιξε λογαριασμό). Βέβαια, θα συνιστά έκπληξη η απουσία του Αραούχο από το αρχικό σχήμα, με τον Αργεντινό να παίζει μονίμως βασικός από τη μέρα που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ.

Υπέρ της η παράδοση

Η ΑΕΚ επισκέπτεται απόψε μια έδρα που είναι ιδιαίτερα φιλόξενη για εκείνη. Είναι ενδεικτικό πως σε 52 αναμετρήσεις σε επίπεδο Α’ Εθνικής η Ενωση υπερέχει με 20 νίκες, 19 ισοπαλίες και 13 ήττες στην έδρα του Ηρακλή. Βέβαια, το περσινό 1-1 ήταν ένα συνηθισμένο αποτέλεσμα των τελευταίων ετών, ενώ η τελευταία νίκη της ΑΕΚ είναι οκτώ χρόνια πριν, χάρη στο γκολ του Μπλάνκο.

Ανάμεσα στις σημαντικές “κιτρινόμαυρες” επιτυχίες στο Καυτανζόγλειο, πάντως, στη μνήμη διατηρούνται το 3-0 του 1992, η 3η από τις 10 σερί νίκες που είχαν ως κατάληξη την κατάκτηση του τίτλου, το 1-0 της επόμενης σεζόνπου ουσιαστικά «τελείωσε» το πρωτάθλημα και βέβαια το 3-2 του 1999 με το χατ τρικ του Μαλαδένη που έβγαλε την ΑΕΚ 2η και την έστειλε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *