Έρχονται πρόσφυγες στο μοτέλ Λεβέντης(;)-Αιφνιδιαστικά στο Πλατύστομο… 

Lamianow.gr
2 Min Read

-Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο.

Η πληροφορία ότι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Λεβέντη κυκλοφορεί τις τελευταίες εβδομάδες αλλά ουδείς μπορεί ακόμη να απαντήσει με βεβαιότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Άννα Λεβέντη, προχώρησε στην ενοικίαση της ξενοδοχειακής μονάδας του συγκροτήματος Λεβέντη στον Αγιο Κωσταντίνο, στον επιχειρηματία κ. Ανδρικόπουλο που ασχολείται με τον θεραπευτικό κυρίως τουρισμό.

Σύμφωνα με την ίδια την κ. Λεβέντη, η δέσμευση του ενοικιαστή-επιχειρηματία ήταν να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, του θεραπευτικού δηλαδή τουρισμού.

Όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Ανδρικόπουλος που σημειωτέον διαθέτει και στην Αθήνα ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες, έχει ως τελικό σκοπό να μεταφέρει πρόσφυγες και στον Λεβέντη.

Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία ενώ από αποστάσεις φαίνεται να κρατά η δημοτική αρχή αφού το θέμα τέθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όπου ο δήμαρχος δήλωσε άγνοια για τις προθέσεις του επιχειρηματία δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ο δήμος δεν εμπλέκεται στη διαδικασία εφόσον η συμφωνία γίνεται μεταξύ του ξενοδόχου και της Ύπατης Αρμοστείας.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει ακόμη ένα σημείο στα Κ Βούρλα όπου φημολογείται –μετά την επίσκεψη εκπροσώπων της ιδιοκτήτριας τράπεζας-ότι θα στηθεί χώρος φιλοξενίας προσφύγων αυτή τη φορά όχι από την Ύπατη Αρμοστεία, αλλά από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.

Αιφνιδιαστικά πρόσφυγες στο Πλατύστομο…

Στο μεταξύ χθες το βράδυ αιφνιδιαστικά πρόσφυγες κατέλυσαν στο Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» στο Πλατύστομο. Τους υποδέχτηκε εντεταλμένο προσωπικό που προέκυψε από τη συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Μακρακώμης, αλλά και διερμηνέας. Όπως λέγεται τα επόμενα 24ωρα θα αφιχθούν και άλλα λεωφορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα φαινόταν να έχει παγώσει παρά τις αρχικές πληροφορίες που είχαν προκύψει πριν καιρό ωστόσο χθες περίπου 45 άτομα έφτασαν σε πρώτη φάση στο ξενοδοχείο.

Ρεπορτάζ: Λίλιαν Χαχόπουλου

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *