Η Black Friday και στην Λαμία: Ποιοι συμμετέχουν, τι συμφέρει να ψωνίσετε

lamianow
By lamianow 2 comments
8 Min Read

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και πολυκαταστήματα δηλώνουν συμμετοχή στον θεσμό της Black Friday, την ερχόμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Αγορές με απίστευτες εκπτώσεις και είδη σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, είναι αυτό που χρειάζονται οι Έλληνες καταναλωτές αυτό το διάστημα αλλά και οι έμποροι προκειμένου να δουν τα άδεια ταμεία τους να γεμίζουν ξανά…

Πρώτα δήλωσαν το φετινό “παρών” στο θεσμό της Black Friday, τα καταστήματα Public, η μεγαλύτερη αλυσίδα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας, που μας καλούν στα καταστήματα τους την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, για αγορές σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές. .

Μία ακόμα μεγάλη εταιρεία λιανικού εμπορίου, τα καταστήματα Πλαίσιο, ανακοίνωσαν ότι την ίδια ημέρα κάνουν τις δικές τους μοναδικές προσφορές. Πάντως, όπως προειδοποιεί στο site της, η εταιρεία Πλαίσιο, οι καταναλωτές θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους…

Κι αυτό γιατί, όπως προειδοποιεί χαρακτηριστικά, αναφερόμενη βέβαια στις ΗΠΑ, «…από το 2006, έχουν αναφερθεί περιστατικά βίας μεταξύ των καταναλωτών κατά τη διάρκεια του Black Friday Μάλιστα, πιο συγκεκριμένα ο απολογισμός των τραυματιών έχει φτάσει τον αριθμό των 98, ενώ οι θάνατοι τους 7 στις Ηνωμένες Πολιτείες». Πάντως, μαθαίνουμε και ότι «η Δευτέρα που ακολουθεί της Black Friday ονομάζεται Cyber Monday και αφορά σε προσφορές & εκπτώσεις σε online αγορές»…

Από το μεγαλύτερο εκπτωτικό event της χρονιάς, την Black Friday, αυτή την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, δεν θα μπορούσε να λείπει ο όμιλος Media Markt που προειδοποιεί πως οι τιμές του, θα τα βάψουν…μαύρα!

Οι τιμές των προϊόντων τoυ Media Markt θα είναι τόσο χαμηλές την Παρασκευή, που οι καταναλωτές δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους, αναφέρει ο όμιλος. Μάλιστα, στο επίσημο site της εταιρείας, υπάρχει ένα ηλεκτρονικό ρολόι που μετρά αντίστροφα μέχρι την Παρασκευή προετοιμάζοντας τους καταναλωτές γι αυτό που θα συναντήσουν στα καταστήμα του Ομίλου στις 25 Νοεμβρίου….

Από το μεγαλύτερο εμπορικό event της χρονιά με τις τιμές να κατρακυλούν προς όφελος των καταναλωτών, δεν θα μπορούσε να λείψει και η αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός, που μας παρουσιάζει τα προϊόντα που θα διαθέσει ως τις 30 Νοεμβρίου με έκπτωση έως και 60%!

Η εταιρία Γερμανός έχει δημιουργήσει στο site της ειδική σελίδα με τις προσφορές ενόψει Black Friday, οι οποίες θα διαρκέσουν ως το τέλος του μήνα, στις 30 Νοεμβρίου. Μπορείτε να δείτε τις προσφορές εδώ .

Στην Black Friday θα συμμετέχει και το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, στα Σπάτα, το οποίο ήδη από πέρυσι έφερε στην Ελλάδα τη “μόδα”  της Black Friday. Μάλιστα, ειδικά την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου το εκπτωτικό χωριό θα είναι ανοιχτό από πολύ νωρίς το πρωί και συγκεκριμένα από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. To εκπτωτικό χωριό υπόσχεται ότι την Παρασκευή οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις θα διαθέσουν σειρά προϊόντων τους στις χαμηλότερες τιμές όλης της χρονιάς. Σύμφωνα με τις προσφορές που έχουν ανακοινωθεί, το ποσοστό των εκπτώσεων θα φτάνει έως 80% από την αρχική τιμή (όχι τη χαμηλή τιμή outlet που ισχύει ήδη στο εκπτωτικό χωριό) με έως και 40% έκπτωση από την τιμή outlet.

Συμμετοχή στην Black Friday για δεύτερη φορά δήλωσε και η δανέζικη αλυσίδα ειδών σπιτιού Jysk, με τη διοίκηση της εταιρείας να αναμένει ρεκόρ προσέλευσης πελατών. Μάλιστα, η Black Friday θα ξεκινήσει για την Jysk από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στα φυσικά καταστήματα και έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο ηλεκτρονικό κατάστημα jysk.gr. Σύμφωνα με την εταιρεία το κέρδος για τους καταναλωτές αυτές τις ημέρες θα είναι έως και 75%, ενώ θα υπάρχουν εξαιρετικές προσφορές σε 14 διαφορετικές προϊοντικές κατηγορίες.

Από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου το ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας Jysk θα εφαρμόσει άλλη δράση προσφορών, στο πλαίσιο της λεγόμενης Cyber Monday (διαδικτυακή Δευτέρα). Οι προσφορές θα είναι της τάξης του 25% σε προϊόντα που θα είναι διαθέσιμα μόνο στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η πιο πρόσφατη άφιξη στον θεσμό της Black Friday, είναι το εμπορικό κέντρο RIVER WEST που συμμετέχει στη Black Friday την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, με σούπερ προσφορές στα καταστήματά του.

Έτσι λοιπόν, η πλειοψηφία των καταστημάτων θα διαθέσει ειδικά για μία ημέρα προϊόντα και υπηρεσίες σε ειδικές προσφορές. Οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου θα βρουν ρούχα και αξεσουάρ, είδη σπιτιού, βιβλία, κοσμήματα, καλλυντικά και υπηρεσίες κομμωτήριου σε ειδικές τιμές.

Τι ξέρουμε ως τώρα για την Black Friday;

Εικόνες χάους και πανζουρλισμού, με καταναλωτές να έρχονται στα χέρια και πελάτισσες να…μαλλιοτραβιούνται προκειμένου να αρπάξουν το τελευταίο κομμάτι της σούπερ προσφοράς της Black Friday. Πρόκειται για πραγματικότητα που ισχύει εδώ και χρόνια στην Αμερική και κάποιες χώρες της Ευρώπης, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, γνωστής και ως Black Friday, που εξαπλώνεται σταδιακά και στην ελληνική αγορά.

Στο εξωτερικό είναι μια μέρα γιορτής αλλά και..μάχης. Χιλιάδες καταναλωτές, στήνονται από το προηγούμενο βράδυ με σκηνές έξω από τα πολυκαταστήματα, περιμένοντας να ανοίξουν την επόμενη μέρα οι πόρτες για να αγοράσουν “κοψοχρονιά” χιλιάδες προϊόντα. Οι διαπληκτισμοί είναι έντονοι ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί και περιστατικά βίας, με γροθιές και ξυλοφορτώματα ακόμη και για ένα…μπουφάν ή μία τσάντα! Εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου αλλά και τους Έλληνες έμπορους να νοσταλγούν με θλίψη τα κάποτε γεμάτα από κόσμο καταστήματά τους.

Πώς ξεκίνησε η Black Friday;

Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ. Πώς προέκυψε η ονομασία; Τότε τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις γράφονταν “στο χέρι” και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό. Εξελικτικά, καθιερώθηκε ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ ου και η ονομασία Black Friday.

Μάλιστα, αν και δεν αποτελεί επίσημη αργία, σε ορισμένες πολιτείες, όπως στην California, δίνεται άδεια στους εργαζομένους στην τοπική κυβέρνηση εκείνη την ημέρα. Είναι συχνό φαινόμενο τότε να συγκεντρώνονται εκατοντάδες άνθρωποι από τα χαράματα έξω από πολυκαταστήματα, περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες, και να προσπαθούν να μπουν όσο γίνεται νωρίτερα, για να προλάβουν τις προσφορές.

Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.

πηγη

Share This Article
2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *