Μυστικό για να γίνουν πιο εύπεπτα…
Λατρεύεις τα ρεβίθια αλλά όλη η διαδικασία θεωρείς ότι είναι μπελάς; Δες πώς μπορείς να τα αποφλοιώνεις εύκολα χωρίς να χάνεις χρόνο.
Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε κάθε φορά που θέλετε να τα μαγειρέψετε, με το παρακάτω μυστικό.
Για να αποφλοιώσετε τα ρεβίθια, κάτι που τα καθιστά πιο βραστερά αλλά και πιο εύπεπτα πρώτα τα μουλιάζετε για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πετσέτα μαζί με μια κουταλιά αλάτι χοντρό.
Κατόπιν κλείνετε την πετσέτα σφιχτά και την τρίβετε δυνατά με γρήγορες κυκλικές κινήσεις πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Μετά το ξεφλούδισμα, ρίχνετε τα ρεβίθια σε τρυπητό σουρωτήρι και τα ξεπλένετε καλά.