ΣτΕ: Δικαιώθηκαν 3 υποψήφιοι βουλευτές – Νόμιμα τα sms και email κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/21 at 11:11 ΜΜ
2 Min Read
ste symvoulio epikrateias 30 1 2019

Ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας πρόστιμα 3.000 που είχαν επιβληθεί από την την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σε τρεις υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το 2019.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με απόφαση του Δ´ τμήματος (πρόεδρος ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος και εισηγήτρια η πάρεδρος Μαγδαληνή Φασιλάκη) ακύρωσε τις αποφάσεις της Αρχής καθώς έκρινε ότι στερούνται νομίμου ερείσματος.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τους υποψήφιους βουλευτές (Θεόδωρο Φορτσάκη, Δημήτρη Κούβελα και Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη) κρίνοντας ότι στο πλαίσιο της πολιτικής επικοινωνίας τους με τους εκλογείς, μπορούν να στέλνουν στους πολίτες της εκλογικής περιφέρειας τους SMS και e-mail.

Οι τρεις προσφεύγοντας υποστήριξαν ότι τα πολιτικά μηνύματα εξαιρούνται από τους περιορισμούς που θέτει ο νόμος 3471/2006 περί προηγούμενης συγκατάθεσης του αποδέκτη.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν εμπίπτει η επικοινωνία του υποψήφιου βουλευτή κατά την προεκλογική περίοδο στο ρυθμιστικό πεδίο του άρθρου 11 παρ. 1 του ν. 3471/2006.

Παράλληλα, στις δικαστικές αποφάσεις επισημαίνεται ότι για τον περιορισμό της, αναγκαίας για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, επικοινωνίας του υποψήφιου βουλευτή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με τους εκλογείς της περιφέρειας στην οποία θέτει υποψηφιότητα, απαιτείται ειδική ρύθμιση.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι τέτοια ειδική ρύθμιση δεν μπορεί να θεωρηθεί το άρθρο 11 παρ. 1 του νόμου 3471/2006 (όπως ερμήνευσε η Αρχή), το οποίο ρυθμίζει τις επικοινωνίες για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς,  καθώς στην επίμαχη διάταξη του νόμου 3471/2006 δεν εμπίπτει η επικοινωνία του υποψήφιου βουλευτή κατά την προεκλογική περίοδο.

πηγή

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content