Περίληψη συνταγής
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο ή 1/2 κ. γλυκού πολτό σκόρδου
- 50 γρ. καρύδια
- 50 γρ. κεφαλογραβιέρα
- Αλάτι και πιπέρι
- Τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και όλα τα υλικά να είναι ψιλοκομμένα. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά «λαδερό», οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λαδάκι ακόμα.
Contents
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί τους και τα περιχύνουμε με το πέστο. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει παντού η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή τριμμένη παρμεζάνα.
Μπορείτε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να την φυλάξουμε σ΄ένα αεροστεγές βαζάκι καλύπτοντάς τη πρώτα με ένα ελαφρύ στρώμα ελαιόλαδου. Διατηρείται στο ψυγείο.