Ad imageAd image

Ζυμαρικά με πέστο ρόκας

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Tags: Add a Comment
1 Min Read

Περίληψη συνταγής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ή 1/2 κ. γλυκού πολτό σκόρδου
  • 50 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και όλα τα υλικά να είναι ψιλοκομμένα. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά «λαδερό», οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λαδάκι ακόμα.

-Advertisement-

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί τους και τα περιχύνουμε με το πέστο. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει παντού η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή τριμμένη παρμεζάνα.

Μπορείτε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να την φυλάξουμε σ΄ένα αεροστεγές βαζάκι καλύπτοντάς τη πρώτα με ένα ελαφρύ στρώμα ελαιόλαδου. Διατηρείται στο ψυγείο.

-Advertisement-

Ζυμαρικά με πέστο ρόκας

- Advertisement -

 

πηγή

-Advertisement-
Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *