«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη» αναφέρει σε βραδινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Πραοαναγγέλλει, δε, ότι, μετά τη δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ότι κατ’ αυτόν «η ευθύνη για το Μνημείο ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση», το υπουργείο θα προχωρήσει στην ανάθεση της καθαριότητας του χώρου σε ιδιώτη (σ.σ. εταιρεία καθαρισμού) για όσο χρόνο απαιτηθεί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Η κατά το άρθρο 102 του Συντάγματος και κατά τον νόμο αποκλειστική ευθύνη της καθαριότητας ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ανήκει στον Δήμο Αθηναίων.
Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Αθηναίων ότι κατ’ αυτόν «η ευθύνη για το Μνημείο ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση», το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να επιτρέψει την υποβάθμιση του χώρου μνήμης και τιμής όσων αγωνίσθηκαν για το Έθνος και την Πατρίδα.
Κατά τούτο, θα προχωρήσει στην ανάθεση της καθαριότητας του χώρου σε τρίτον, για όσο χρόνο απαιτηθεί.
Όπως έχει επισημάνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στην πρόσφατη δήλωσή του, ο σεβασμός στους νεκρούς των Εθνικών Αγώνων και στην Ιστορία είναι συλλογικό καθήκον και ευθύνη όλων μας».
Συναντήσεις Δένδια με Χρυσοχοΐδη και Δούκα
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε συζητήσεις με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, αναφορικά με την καθαριότητα, αλλά και τη φύλαξη του Μνημείου, καθώς μετά την τροπολογία που ψήφισε η Βουλή χθες, Τετάρτη, η αρμοδιότητα για τη φροντίδα και τη συντήρηση του Αγνώστου Στρατιώτη μεταφέρεται από τον Δήμο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Πλέον, ο Δήμος Αθηναίων είναι υπεύθυνος μόνο για την καθαριότητα του πεζοδρομίου, το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και όχι για τον χώρο του Μνημείου. Σχετικά με τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Χάρη Δούκα, το Πεντάγωνο ανέφερε πως λόγω «θεσμικής υπευθυνότητας», κάλεσε αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας τους αρμόδιους φορείς για την επιχειρησιακή διάσταση της εφαρμογής της, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων.
Το Πεντάγωνο τόνισε επίσης πως η συνάντηση έγινε για τον «καλύτερο συντονισμό των κατά τον νόμο αρμοδιοτήτων του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».
Δούκας: Καλή τύχη στην κυβέρνηση για τη φροντίδα του Άγνωστου Στρατιώτη
«Από σήμερα η ευθύνη της φροντίδας του Μνημείου ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση. Καλή τους τύχη» ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Aθήνας Χάρης Δούκας σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια σχετικά με το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

πηγη protothema

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.