Ad imageAd image

Xαλβάς με μέλι και πορτοκάλι: Για τους λάτρεις του παραδοσιακού

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read

Χαλβά με μέλι και πορτοκάλι έφτιαξε ο pastry chef, Γιώργος Πότσης και έδειξε βήμα-βήμα στους αναγνώστες του star.gr τη διαδικασία.

-Advertisement-

Συνταγή για 1 φόρμα του κέικ

ΥΛΙΚΑ

170γρ λάδι 230γρ σιμιγδάλι ψιλό 35γρ κορν φλάουρ 30γρ νερό

Για το σιρόπι

600γρ ζάχαρη 900γρ νερό 1 κ.σ. μέλι 80γρ χυμό πορτοκάλι ξύσμα από ένα πορτοκάλι μισή φλούδα λεμόνι μισό ξύλο κανέλας

-Advertisement-
=Advertisement=

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά του σιροπιού να βράσουν. Όταν βράσουν σβήνουμε το μάτι και αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας. Παράλληλα,σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε. Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, ρίχνουμε το σιρόπι σε κλειστή φωτιά,σε 3 δόσεις,χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμαι. Προσέχουμε γιατί το μίγμα κοχλάζει και το σιμιγδάλι καίει. Αφού προσθέσουμε όλο το σιρόπι, ρίχνουμε και το κορν φλάουρ αραιωμένο στα 30γρ νερό και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τον χαλβά μας στη φόρμα και αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε.
Tips: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλο καβουρδισμένο μέσα στον χαλβά αφού έχουμε προσθέσει όλα τα υλικά και τον ρίξουμε στην φόρμα. Επίσης, για να καλύψουμε και τους σοκολατολάτρεις, είτε μπορούμε να περιχύσουμε τον χαλβά με ένα γκανάζ σοκολάτας αφού κρυώσει και τον ξεφορμάρουμε, είτε να προσθέσουμε μέσα στον χαλβά σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα.
Tips: Γκανάζ σοκολάτας: 50γρ γάλα-10γρ γλυκόζη-200γρ σοκολάτα υγείας λιωμένη.
Βράζουμε το γάλα με την γλυκόζη και ομογενοποιούμαι με την λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε το μίγμα λίγο να κρυώσει και επικαλύπτουμε το κέικ μας.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Γιώργος Πότσης, pastry chef

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *