Βρέθηκε λύση, αποφεύχθηκε το Grexit!

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/04/29 at 11:56 ΠΜ
7 Min Read

Θετικά είναι τα μηνύματα που προέκυψαν μετά το τέλος της συνάντησης της UEFA με την Πολιτεία και τους εκπροσώπους της ΕΠΟ και των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, πλην Χρυσής Αυγής. 

Ο γενικός γραμματέας της UEFA σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ μετά το τέλος της συζήτησης έκανε λόγο για ένα θετικό αποτέλεσμα και τόνισε ότι τώρα περιμένει από την πλευρά του τις αλλαγές του νομοσχεδίου που δεν θα παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού εμφανίστηκε πάρα πολύ ικανοποιημένος από την πορεία της συζήτησης και εμφανίστηκε σίγουρος ότι με τις νέες αλλαγές δεν θα αλλάξει ο πυρήνας του νομοσχεδίου και ότι παράλληλα δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις.

Τέλος, ο Γιώργος Γκιρτζίκης παρουσιάστηκε με πιο χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι περιμένει να δει γραπτώς το τελικό κείμενο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπαν αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης: 

Γιώργος Γκιρτζίκης (ΕΠΟ): 

«Εκπροσώπησε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι τοποθετήσεις του εκφράζουν και την ΕΠΟ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα. Εμείς σήμερα συμμετείχαμε σε αυτή τη συνάντηση. Ακούσαμε τον κύριο Υπουργό πως θα κάνει τροποποιήσεις και θα τις ακούσουμε. Θα τοποθετηθούμε πάνω σε αυτές. Το καλό είναι πως υπάρχει χρόνος.

Ένα είναι σίγουρο πως όλοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί η Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο κύριος Ινφαντίνο ήρθε εδώ για να δώσει λύση. Πρέπει όμως θα κατατεθούν όλα γραπτώς».

Τζιάνι Ινφαντίνο (Γ.Γ. ΟΥΕΦΑ):

«Πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Μάθαμε πως μετά αυτή τη συζήτηση θα γίνουν κάποιες αλλαγές για το αυτοδιοίκητο που θα προστατευτεί. Εμείς δεν θα δεχθούμε έναν νόμο που θα βάλει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο.

Δεν θα αποτρέψουμε την Κυβέρνηση από το να πάρει μέτρα για την βία που είναι μεγάλο πρόβλημα. Περιμένουμε λοιπόν τις αλλαγές για να τις μελετήσουμε για να δώσουμε την απάντηση μας το αργότερο μέχρι αύριο (Πέμπτη 30/4)».

Σταύρος Κοντονής (Υφυπουργός Αθλητισμού): 

«Κάναμε μία ειλικρινή, εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση. Από την πλευρά της Κυβέρνησης τονίστηκε στον εκπρόσωπο των διεθνών ομοσπονδιών ότι για το θέμα του αυτοδιοίκητου ισχύει απολύτως η δήλωση που κατέθεσα στη Βουλή κι επίσης ότι το κείμενο μπορεί να περιληφθεί στην αιτιολογική έκθεση, δηλαδή σε νομοθετικό κείμενο. Μου ζητήθηκε αν αυτό το κείμενο μπορεί να συμπεριληφθεί σε αιτιολογική έκθεση, δηλαδή σε νομοθετικό κείμενο. Θα το εξετάσουμε και αυτό κι εφόσον αποφασιστεί, θα κατοχυρώσουμε το αυτοδιοίκητο σε νόμο. Δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά για τις προθέσεις της Κυβέρνησης

Διευκρινίσαμε τη διαδικασία, τον τρόπο κι όλη αυτή την κίνηση σχετικά με την κλήρωση των τακτικών δικαστών για τη στελέχωση των πειθαρχικών δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ.  Το γεγονός ότι διευκρινίσαμε πως θα γίνεται κλήρωση κι όχι ορισμός, κάτι που ισχύει και στις υπόλοιπες ομοσπονδίες, μηδέ εξαιρουμένου και του μπάσκετ, νομίζω ήταν σημαντικό

Αντιλαμβάνεστε ότι έγιναν αναλυτικές συζητήσεις επί αυτών των ζητημάτων. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη. Υπήρχε όμως και μία απόκλιση, σχετικά με τη δυνατότητα της Κυβέρνησης μετά από σοβαρά επεισόδια να επιβάλει αποκλεισμό των ομάδων από πρωταθλήματα. Εκφράστηκαν οι απόψεις του κ.Ινφαντίνο και των συνεργατών του, όπως και οι δικές μας. Επίσης καταθέσαμε κι εναλλακτική πρόταση. Επειδή δεν υπήρξε κατάληξη, θα το συζητήσουμε περαιτέρω, μέχρι την ψηφοφορία Η απόφαση του υπουργού θα αναβάλλεται μετά από διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση. Θεωρώ ότι μπορούν πλέον και η ΟΥΕΦΑ με τη ΦΙΦΑ με ασφάλεια να καταλήξουν σε συμπεράσματα. Ακουσαν με αυθεντικό τρόπο τις απόψεις της ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση για να μην υπάρξει διατάραξη. Σκεφτόμαστε όλους τους εργαζομένους στον κλάδο. Γι’ αυτό δουλεύουμε, γι’ αυτό το πάθος, για να υπάρξει λύση, αλλά και να μη θιγεί ο βασικός πυρήνας του νομοθετήματος

Τα μέτρα αυτά δεν θα κριθούν τώρα που θεσπίζονται, αλλά στην εφαρμογή τους. Η εφαρμογή θα είναι απόλυτη και προς πάσα κατεύθυνση, να μην ανησυχεί κανένας. Η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι γνώμονες άσκησης πολιτικής».

Παναγιώτα Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ):

«Έγινε κατανοητό πως από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει σεβασμός για το αυτοδιοίκητο. Αυτή η κυβέρνηση έχει την πολιτική καθώς έχει λάβει την εντολή για την πάταξη της βίας που δεν αρμόζει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου».


Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ):

«Πραγματοποιήθηκε ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Ινφαντίνο. Όταν υπάρχει συζήτηση και λογική, τότε το GREXIT υποχωρεί. Ο κ. Κοντονής θα φέρει τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο. Συζητήθηκε το θέμα διαβούλευσης για τις διεθνείς διοργανώσεις και όλα τα θέματα για τα πειθαρχικά. Έτσι πιστεύω πως το νομοσχέδιο που θα έρθει στην Βουλή, θα αποτρέψει τον κίνδυνο GREXIT. Υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να πάει στο γήπεδο. Θέλει όμως να γυρίσει. Όλα αυτά συζητήθηκαν με ουσιαστικό τρόπο».

Τέρενς Κουίκ (ΑΝΕΛ):

«Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ειλικρινής. Όλα τοποθετήθηκαν πάνω στο τραπέζι. Δόθηκαν όλες οι διαβεβαιώσεις πως δεν θίγεται το αυτοδιοίκηση της ομοσπονδίας. Χάρηκα που έγινε δεκτή η πρόταση μου να είμαστε όλοι στην αίθουσα. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για ηρεμήσουν τα γήπεδα και να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο.

Είναι μία καλή ευκαιρία να βάλουμε το ποδόσφαιρο σε μία τροχιά. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται μόνο τίμια αλλά και να είναι. Πιστεύω πως θα έχουμε καλή κατάληξη. Οι ΑΝΕΛ ξεκαθαρίσαμε πως δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο το ποδόσφαιρο».

www.sdna.gr/

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content