Μια βουλευτής στη Βρετανία δέχτηκε σύσταση επειδή εμφανίστηκε στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων μαζί με τον τριών μηνών γιό της, τον οποίο θηλάζει, ανοίγοντας σήμερα και πάλι τον διάλογο για τα δικαιώματα των βουλευτών που γίνονται γονείς.

Η βουλευτής των Εργατικών Στέλα Κρίζι πληροφορήθηκε ότι οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν να φέρνει κάποιος το παιδί του σε συνεδρίαση της βουλής, κάτι το οποίο έκανε χθες εκείνη.

Η Κρίζι απάντησε ότι “αυτό δεν το γνώριζα” αφού στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε συνεδριάσεις με μωρό και ζήτησε επανεξέταση του μέτρου.

Η Κρίζι, η οποία ενθαρρύνει τις μητέρες να ασχοληθούν με την πολιτική μέσω μιας εκστρατείας που αποκαλείται “Αυτή η Μαμά Ψηφίζει”, ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter το email με την παρατήρηση που της εστάλη και σχολίασε: “Οι μητέρες στην μητέρα όλων των κοινοβουλίων δεν είναι ορατές ούτε τις ακούνε φαίνεται…”.

Το βιβλίο κανονισμών, το οποίο εκδόθηκε από τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του σώματος και αφορά την αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και την αίθουσα του Ουεστμίνστερ , επικαιροποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Ενώ οι βουλευτές δικαιούνται άδεια μητρότητας μετ’αποδοχών για έξι μήνες και ψήφο με πληρεξούσιο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τον κατάλληλο αντικαταστάτη.

Επιπλέον οι βουλευτές υποχρεούνται να είναι παρόντες στο Ουεστμίνστερ προκειμένου να εκπροσωπούν, για παράδειγμα, τις θέσεις των εκλογέων τους στη Βουλή.

Η πρώην βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον φέρεται ότι είναι η πρώτη βουλευτής που συμμετείχε σε συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων έχοντας το μωρό της σε μάρσιππο, το 2018.

Την ίδια χρονιά, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν έγινε η πρώτη αρχηγός κράτους που εμφανίστηκε με το μωρό της στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

protothema.gr

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΚΟΣΜΟΣ