Βορίδης: Οι επιχειρήσεις να εξαντλήσουν τις δυνατότητες για να μην χαθούν θέσεις εργασίας

Νewsroom
Updated 2020/05/25 at 10:56 ΠΜ
3 Min Read
voridis

«Η ατομική επιλογή του επιχειρηματία για μια θέση εργασίας έχει ευρύτερες συνέπειες γιατί ο άνεργος θα πάρει επίδομα κ.α.» εξήγησε ο κ. Βορίδης

Στο τελευταίο μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους επιχειρηματίες αναφέρθηκε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. εξηγώντας ότι από τη μια θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και από την άλλη «οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξαντλήσουν όσες δυνατότητες έχουν για τον στόχο να μην χαθούν θέσεις εργασίας».

«Η ατομική επιλογή του επιχειρηματία για μια θέση εργασίας έχει ευρύτερες συνέπειες γιατί ο άνεργος θα πάρει επίδομα κ.α.» εξήγησε ο κ. Βορίδης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «διαχειρίσιμη» την κατάσταση με τον κορωνοϊό εξηγώντας ότι «ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά η κυβέρνηση είναι να ελαχιστοποιήσει τη ζημία».

«Δεν λέω ότι θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά με τον επιτυχή τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι κρίσεις που εχει περάσει η κυβέρνηση, το ίδιο θα συμβεί και για την οικονομία» συμπλήρωσε.

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε ακόμα στη συνολική δέσμη των μέτρων της κυβέρνησης για την απώλεια εισοδήματος που «πρέπει να αναπληρώνεται» για την κρίση ρευστότητας «που είναι πολύ σημαντική και υπάρχουν εργαλεία γι’ αυτό» και για την στήριξη της εργασίας «να μην υπάρξει αύξηση ανεργίας και αυτό σημαίνει δεσμεύσεις από πλευράς επιχειρήσεων αλλά και ενίσχυση των εργαζομένων».

Σημείωσε, πάντως, ότι «τα χρήματα δεν είναι άπειρα, το γεγονός ότι τα χρησιμοποιούμε με ευχέρεια δεν σημαίνει ότι εξακολουθούν να είναι πεπερασμένα».

Εκτός πραγματικότητας η απώλεια κυριαρχίας στον Έβρο

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίστηκε κατηγορηματικός απέναντι στο ενδεχόμενο παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας στον Έβρο.

Θυμίζοντας ότι κριτήριο της Συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί το γεγονός ότι η «κοίτη (σ.σ. του ποταμού) είναι μεταβαλλόμενη», ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «μπορεί να υπάρχουν κάποια ζητήματα ερμηνευτικά ως προς το πως εφαρμόζεται κάθε φορά η Συνθήκη. Αυτό όμως έτσι όπως πήγε να εξελιχθεί και να ερμηνευθεί ως ένα ζήτημα της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας, είναι προφανές ότι δεν υφίσταται». Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι «εκτός πραγματικότητας η απώλεια εθνικής κυριαρχίας» για την Ελλάδα.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content