Βγήκαμε στις αγορές: Με επιτόκιο 4,625% η Ελλάδα άντλησε 3 δισ. ευρώ

lamianow
lamianow Add a Comment
2 Min Read

Το κουπόνι της έκδοσης ανήλθε στο 4,375%, όταν το αντίστοιχο της έκδοσης του 2014 ήταν 4,75%. Συνολικά υποβλήθηκαν προσφορές άνω των 6,5 δισ. ευρώ που υπερκάλυψαν κατά 2,2 φορές την έκδοση.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ από την ομολογιακή έκδοση με  ίση κατανομή (50-50) μεταξύ νέου χρήματος και «ανακύκλωσης» της προηγούμενης έκδοσης.

Οι εκτιμήσεις

Το Reuters μείωσε την εκτίμησή του για το επιτόκιο του πενταετούς ομολόγου από 4,875% σε 4,75%, καθώς όπως εξηγεί η Ελλάδα φαίνεται πως θα πετύχει μια καλύτερη συμφωνία σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω της υψηλής ζήτησης. Νωρίτερα, το Bloomberg ανέφερε πως το επιτόκιο διαμορφωνόταν στο 4,875%.

To βιβλίο προσφορών άνοιξε στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος. Εκτιμάται ότι το αργότερο μέχρι το απόγευμα θα γίνει η τιμολόγηση της έκδοσης και θα αποφασιστεί το ύψος των χρημάτων που θα λάβει το Ελληνικό Δημόσιο καθώς το «κουπόνι» του ομολόγου.

Aναλυτές της ING εκτιμούν πως το ελληνικό δημόσιο θα αντλήσει περί τα 3 δισ. ευρώ αν και το μέγεθος θα εξαρτηθεί τελικά από το αποτέλεσμα της παράλληλης πρότασης επαναγοράς για το ομόλογο με λήξη τον Απρίλιο του 2019.

Σημειώνεται ότι η δημόσια προσφορά απευθύνεται ταυτόχρονα αφενός στους κατόχους ομολογιών που λήγουν το 2019 και αφετέρου σε νέους επενδυτές με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών.

Ως ανάδοχες τράπεζες έχουν οριστεί από το ελληνικό δημόσιο οι τράπεζες BNP Paribas, Bank of America, Citigroup, Deutersche Bank, Goldman Sachs και HSBC.

Πηγή: insider.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *