Την άποψή του ότι το νούμερο των διασωληνωμένων και των θανάτων από τον κορωνοϊό θα συνεχίζουν να ειναι υψηλό εξέφρασε σε δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Στο OPEN TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» μίλησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας στις δηλώσεις που έκανε παραδέχτηκε πως η εικόνα που υπάρχει σήμερα, σε ότι έχει να κάνει με τον αριθμό των διασωληνωμένων και των νεκρών από τον κορωνοϊό θα παραμείνει και για τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως τα κρούσματα υπάρχουν παντού και πως καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η χώρα δεν θα ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου, ενώ έχρισε σαν πρωταρχική ανάγκη το άνοιγμα των σχολείων.

«Θα παραμείνουν δυστυχώς σε υψηλούς αριθμούς για αρκετό καιρό οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί» είπε αρχικά ο ίδιος, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Ναι μεν πέφτουν τα κρούσματα, αλλά όχι στο ρυθμό που θα θέλαμε. Μας ανησυχεί αυτό. Η πτώση είναι μικρότερη. Το lockdown δεν εφαρμόζεται όπως θα έπρεπε, ενώ τελικά ο ιός είναι παντού. Οποιαδήποτε περιοχή, που δεν έχει πολλά κρούσματα, μπορεί με ένα «ατυχές» περιστατικό να διασπαρεί. Δεν είναι στους ρυθμούς που ελπίζαμε η πτώση. Υπήρχαν παντού κρούσματα και το καλοκαίρι και το γνωρίζαμε».

Στην συνέχεια των όσων είπε πρόσθεσε: «ο βασικός τρόπος μετάδοσης είναι τα σταγονίδια και ο συνωστισμός μετά η μετάδοση από τις επιφάνειες», ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως: «υπάρχουν μεταλλάξεις αλλά ακόμη δεν υπάρχει πρόβλημα».

Αναφερόμενος στα Χριστούγεννα, αλλά και στο άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι είναι: πολύ νωρίς η 1η Δεκεμβρίου για άνοιγμα της χώρας. Τα σχολεία είναι προτεραιότητα, ταλαιπωρούνται τα παιδιά και οι γονείς. Πρέπει να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα»

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ εδώ

πηγή: SDNA

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ