Βαρουφάκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία – Ζεις στον κόσμο σου του απαντά το Spiegel

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/04/25 at 10:22 ΠΜ
3 Min Read

– Σε συνέντευξη του στο Euronews ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει πως είμαστε κοντά σε μία συμφωνία
– ”Δεν υπάρχει σχέδιο Β – Από θυμό το ανέφερε συνάδελφος μου στο Eurogroup” δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών
– ”Δεν πειράζει να μας πιέζουν με τη ρευστότητα όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις”
– Προσβλητική απάντηση από το Spiegel: Που τη βλέπει ο Βαρουφάκης τη συμφωνία; Είναι ο μοναδικός αισιόδοξος

Γιάνης Βαρουφάκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία

«Πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστά. Όχι απλώς να υπογράψουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία, αλλά να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που θα είναι ένα γνήσιο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην ανταποκρίτρια του euronews, Έφη Κουτσοκώστα, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διαφορές με τους θεσμούς θα γεφυρωθούν.

Στην ερώτηση αν κάποιος από τους συναδέλφους του, στο Eurogroup, αναφέρθηκε σε Σχέδιο Β’ σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: « Είναι αλήθεια ότι κάποιος από τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, ακούσια, ενδεχομένως από θυμό αναφέρθηκε σε αυτό. Η άμεση απάντησή μου ήταν να πω ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β’, δεν μπορεί να υπάρξει Σχέδιο Β’ και η οποιαδήποτε αναφορά σε Σχέδιο Β’ είναι καταφανώς αντιευρωπαϊκή και εν τέλει είναι εναντίον των συμφερόντων της συγκεκριμένης χώρας, που εκπροσωπείται από τον συγκεκριμένο συνάδελφο».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της ρευστότητας λέγοντας: «Το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε ενέσεις ρευστότητας σε τακτά χρονικά διαστήματα, απλώς έριχνε περισσότερο λάδι στη φωτιά. Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας τώρα είναι να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον φαύλο κύκλο και να δημιουργήσουμε έναν υγιή κύκλο. Αν αυτό σημαίνει ότι για λίγο καιρό, όσο διαρκούν αυτές οι σημαντικές διαπραγματεύσεις έχουμε πίεση στο θέμα της ρευστότητας, ας είναι. Είναι μια επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη».

Spiegel: Μόνος αισιόδοξος για συμφωνία ο Βαρουφάκη

Έτοιμη την είχε την απάντηση το γερμανικό περιοδικό στις δηλώσεις Βαρουφάκη πως επίκειται συμφωνία.
Το Spiegel ουσιαστικά γράφει πως ο Γ. Βαρουφάκης ζει στον κόσμο του και πως είναι ο μοναδικός αισιόδοξος, ενώ η χώρα του είναι ένα βήμα πριν τη πτώχευση.
”Η Ελλάδα διολισθαίνει προς την πτώχευση και χρειάζεται άμεσα μια ένεση ρευστότητας. Τόσο ο κ. Μοσκοβισί, όσο και οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ, θεωρούν ότι είναι πολύ δυσμενείς οι συνθήκες να υπάρξει μια συμφωνία. Μοναδικός αισιόδοξος είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να πείσει τους εταίρους του για μια σειρά μέτρων όπως την άρση του πλειστηριασμού στην πρώτη κατοικία και τη μη αύξηση του ΦΠΑ”.

www.newsit.gr, ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content