ΥΛΙΚΑ (για 6 φορµάκια)
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του, χωρίς γλουτένη
- 1½ κ.γ. µπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- ½ κ.γ. µαγειρική, σόδα
- 3 αβγά, ελαφρά χτυπηµένα
- 50 γρ. βούτυρο, σε θ.δ
- 250 ml ξινόγαλα
- 60 γρ. κεφαλοτύρι, τριµµένο
- 1 κ.σ. τσάιβς ή φρέσκο κρεµµυδάκι (το τρυφερό πράσινο µέρος), ψιλοκοµµένα1 κ.σ. µαύρο σουσάµι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουµε τα φορµάκια.
Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύουµε το αλεύρι µε το µπέικιν και τη σόδα. Προσθέτουµε τα αβγά, το βούτυρο και το ξινόγαλα και οµογενοποιούµε. Τέλος, ρίχνουµε τη µισή ποσότητα του τυριού, µαζί µε τα κρεµµυδάκια και το σουσάµι, και ενώνουµε όλα τα υλικά, µέχρι να σχηµατιστεί µια ζύµη, που θα µοιάζει περισσότερο, από πλευράς υφής και ρευστότητας, µε ζύµη για κέικ.
Ρίχνουµε το µείγµα στις φόρµες, πασπαλίζουµε µε το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουµε στον φούρνο για 40-50 λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του ψωµιού.
Βγάζουµε από τον φούρνο και αφήνουµε να κρυώσουν λίγο. Ξεφορµάρουµε επάνω σε µια σχάρα και αφήνουµε τα ψωµιά να κρυώσουν εντελώς.
πηγη-newsone.gr