Τσίπρας για Βοτανικό: «Αν ήμασταν Κυβέρνηση άλλα δύο χρόνια, θα είχαμε μπουλντόζες σε δύο μήνες» | Lamianow: Ειδήσεις, Νέα και Επικαιρότητα από τη Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο
Connect with us

Sports

Τσίπρας για Βοτανικό: «Αν ήμασταν Κυβέρνηση άλλα δύο χρόνια, θα είχαμε μπουλντόζες σε δύο μήνες»

Ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας ανέφερε για τον Βοτανικό πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση για άλλα δύο χρόνια, θα μπορούσαμε να έχουμε μπουλντόζες σε δύο μήνες.

Published

on

Ο Γιώργος Τσίπρας φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM και μίλησε για τον Βοτανικό αναφέροντας πως δεν γίνονται όλα τώρα λόγω εκλογών.

Αναλυτικά όσα είπε για: 

-το πότε έπεσε στο τραπέζι η υπόθεση του Βοτανικού: «Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Εδώ και αρκετό καιρό, παραπάνω από χρόνο, υπήρχε το ζήτημα και της επίλυσης του γηπέδου που δεν έχει ο Παναθηναϊκός. Δεν έχει σπίτι δηλαδή. Υπήρχε η παλιά απόφαση για τη Διπλή Ανάπλαση, που ήταν επωφελής για τον Παναθηναϊκού και την Αθήνα. Προτάθηκαν και έπεσαν στο τραπέζι διάφορες ιδέες και από διάφορους επιχειρηματίες. Από τη στιγμή που δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια για το Athens Alive, έκανε την πρόταση για τον Βοτανικό ο κ. Γιαννακόπουλος. Ζήτησε να δοθεί συνολικά λύση για τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αξιοποιώντας την παλιά λύση που υπήρχε».

-το σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις: «Υπάρχει μια προφορική συμφωνία ή μάλλον κάτι παραπάνω από αυτό. Με τον κ. Γιαννακόπουλο έχουμε συμφωνήσει πως η ιδέα του για τη Διπλή Ανάπλαση και κάποια περαιτέρω αξιοποίηση που να περιλαμβάνει το μπάσκετ. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε κι επειδή πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα, κυρίως για το στάδιο του μπάσκετ, είμαστε στο σημείο αυτό. Αν μπορέσει να προχωρήσει η πρόταση και ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα, δίνει λύση στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού».

-την άποψη πολλών πως το θέμα άνοιξε εν όψει εκλογών: «Τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα. Οι συζητήσεις για διάφορες λύσεις έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια, άρα δεν είναι θέμα προεκλογικής περιόδου. Το τελευταίο θέμα για τον Βοτανικό ξεκίνησε όχι από μας, αλλά από τον κ. Γιαννακόπουλο και σε περίοδο που περιμέναμε οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο. Όλα όσα έγιναν μέχρι πριν μια εβδομάδα δεν θα μπορούσαν να έχουν προεκλογικό χαρακτήρα. Εμείς προσπαθήσαμε και προεκλογικά να βρούμε λύση. Ποτέ δεν είπαμε όμως ότι τελείωσε το ζήτημα. Υπήρξε κάποια στιγμή σκέψη για το Γουδή, αλλά δεν προχώρησε. Μέχρι πριν 1-2 μήνες θα σας έλεγα ότι αν ήμασταν κυβέρνηση για άλλα δύο χρόνια, θα μπορούσαμε να έχουμε μπουλντόζες σε δύο μήνες. Η δυσαρέσκεια του κόσμου του Παναθηναϊκού δεν έχει να κάνει μόνο για το γήπεδο, αλλά και για την πορεία της ομάδας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σαν Παναθηναϊκός περισσότερο πονάω για την πορεία του Παναθηναϊκού και γενικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρά για το γήπεδο».

-το αν μπορεί να βρεθεί λύση για το μπάσκετ χωρίς κίνδυνο προσφυγών στο ΣτΕ: «Αυτό εξετάζουμε, δεν μπορώ να σας δώσω συγκεκριμένη απάντηση. Ένα ακόμη προεδρικό διάταγμα είναι μια λύση. Το εξετάζουμε κι αυτό. Μέχρι τις εκλογές πάντως δεν μπορούν να μπουν υπογραφές».

-τη χρηματοδότηση του έργου: «Δεν θέλω να μπω στη συζήτηση αυτή. Ζημιά θα κάνω, καλό δεν θα κάνω. Νομίζω πως είναι εφικτό να βρεθεί λύση όμως. Υπάρχει και τραπεζικό ενδιαφέρον όπως είναι γνωστό. Αυτό μπορώ να σας πω. Εκεί μπορεί να δοθεί λύση, υπάρχει ρητή τοποθέτηση από την Περιφέρεια πως όπως βοήθησε την ΑΕΚ μπορεί να βοηθήσει και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Φυσικά υπάρχει η πηγή των ιδιωτικών πόρων. Για το ταμείο κρατικών επενδύσεων δεν μπορώ να δώσω απάντηση, δεν ξέρω».

-την πολιτική βούληση: «Έχουμε ένα προεδρικό διάταγμα για μια διαφορετική λύση από αυτό που υπάρχει πριν. Πρέπει να δοθούν λύσεις σε κάποια αθλητικά προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη μεγάλη ομάδα που έχει πρόβλημα με το γήπεδο. Δεν έχει να κάνει με ομάδες. Δεν λύθηκε το πρόβλημα της ΑΕΚ επειδή ο κ. Φλαμπουράρης είναι ΑΕΚ».

-τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για το γήπεδο: «Επειδή η Νέα Δημοκρατία νομίζει πως έρχεται πλέον στα πράγματα, η συμπεριφορά της είναι κόντρα σε οποιαδήποτε συναίνεση σε κάθε ζήτημα. Πολύ δε μάλλον για ένα ζήτημα όπως αυτό. Αν υπάρχει τέτοια διάθεση συναίνεσης, ας εκφραστεί. Δεν μπορούν να γίνουν πρακτικές κινήσεις μέχρι τις εκλογές. Τις εκλαμβάνω ως κινήσεις προεκλογικές της Νέας Δημοκρατίας. Μακάρι να υπάρξει συνεννόηση σε πολλά ζητήματα, όπως κι αυτό. Να δεσμευτώ εκ μέρους της κυβέρνησης δεν μπορώ. Όπως όμως κινηθήκαμε για να λυθεί το πρόβλημα, αυτό θα κάνουμε και μετά τις εκλογές, ακόμη κι αν δεν είμαστε κυβέρνηση, κάτι που δεν πρέπει να το προεξοφλείτε. Αν χάσουμε, δεν θα ζητάμε από την επόμενη μέρα των εκλογών νέες εκλογές όπως ο κ. Μητσοτάκης. Αν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση σε κάποια ζητήματα, θα το προσπαθήσουμε. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι ένα τέτοιο ζήτημα».

-το αν μπορεί να εγγυηθεί πως η λύση θα προχωρήσει ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η κυβέρνηση τον Ιούλιο: «Μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Απλά με τη δική μας κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα».

-το λόγο που δεν προχώρησε το Athens Alive: «Πολύ γενικά θα σας πω ότι τα βήματα που απαιτούνταν ήταν τέτοια πλευράς χρόνου που δεν μπορούσαν να περιμένουν οι επενδυτές που είχε βρει ο κ. Γιαννακόπουλος. Οι επενδυτές προφανώς περίμεναν κάτι πιο γρήγορο. Είναι ένα από τα προβλήματα που έχουμε στην Ελλάδα».

-το αν πηγαίνει στο γήπεδο: «Έχω αραιώσει πάρα πολύ τις παρουσίες μου στο γήπεδο, από τον καιρό που ο Παναθηναϊκός άρχισε να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στις ευρωπαϊκές του πορείες. Πιο πολύ πηγαίνω στο μπάσκετ. Η ομάδα που είχε μεγάλο κορμό στο Euro 2004 δεν είχε συνέχεια. Δεν είναι όμως μόνο πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Υπάρχει μια ανάπτυξη ασθένειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που πλήρωσαν όλες οι ομάδες. Δεν είναι θέμα διαφοράς μπάτζετ μόνο. Είναι κρίμα που φτάσαμε εδώ, είναι καλό που τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια πήραν πρωτάθλημα κι άλλες ομάδες. Μακάρι να φτάσουμε ξανά όπως στην πρώτη δεκαετία του 2000, όπου είχαμε και ελληνικές ομάδες με καλύτερη πορεία».:

Πηγή:sdna

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisementkonstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΡΟΗ1 λεπτό ago

Εξάρχεια: Απειλούν οι αντιεξουσιαστές – Έκαναν παρκούρ σε ταράτσες και κρέμασαν πανό

Ομάδα περίπου 50 ατόμων είχε «γενική συνέλευση» στην πλατεία Εξαρχείων – Αμέσως μετά, οι μισοί από αυτούς κινήθηκαν προς τις...

Υγεία15 λεπτά ago

Ιατρικό μυστήριο: Γιατί το αίμα αυτής της γυναίκας είναι μπλε;

Κυριολεκτικά γαλαζοαίματη έγινε μία 25χρονη κοπέλα εξαιτίας μιας εξαιρετικά σπάνια διαταραχής. Φαίνεται πως το αυτός είναι «γαλαζοαίματος» δεν είναι μόνο...

Κόσμος30 λεπτά ago

Τραμπ: Δεν είναι αναγκαία η εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι έχει άριστες σχέσεις με τον Κινέζο ομόλογό του – Παραδέχτηκε όμως το εξής: «Προς το...

Sports45 λεπτά ago

Τζάμπολ το Σάββατο στο 2ο τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σε ένα διήμερο τουρνουά τις Μακάμπι, Φενέρ και Αρμάνι Μιλάνο, για να τιμήσει τον εμβληματικό του ηγέτη....

ΡΟΗ1 ώρα ago

Μετρό: Αλλάζουν όνομα οι σταθμοί σε Ευαγγελισμό και Άγιο Δημήτριο

Μετονομάζονται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και «Αλέκος Παναγούλης» αντίστοιχα – Από τον Μάιο του 2020 σε ισχύ η χρήση των δύο...

Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Διαβάζονται