Τσιγαρίδες, το μπέικον της Ελλάδας – BINTEO

Lamianow.gr
By Lamianow.gr 1 comment
1 Min Read

Η προετοιμασία τους άλλοτε, ήταν σαν ένα μικρό πανηγύρι. Οι τσιγαρίδες γίνονται από το λίπος του χοιρινού,δηλαδή από το ξίγκι που συνήθως άφηναν λίγο κρεατάκι στην άκρη του λίπους και που αυτό του έδινε μια υπέροχη γεύση. Για να κάνουμε τις τσιγαρίδες, καθαρίζουμε το λίπος να μην έχει βρωμιές ή αίματα (να είναι άσπρο) και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα (καζάνι) σε χαμηλή φωτιά.

-Advertisement-

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε στη φωτιά. Κάπου κάπου ανοίγουμε να το ανακατέψουμε και να στραγγίσουμε το λίπος για να μη βράσει. Είναι έτοιμο όταν λιώσει όλο το λίπος και αρχίσει να τσιγαρίζετε και να στεγνώνει (σαν μπέικον). Εκτός από μεζεδάκι, οι τσιγαρίδες συνόδευαν και άλλα φαγητά, όπως τις διάφορες πίτες με τσιγαρίδες. Η κυρά Αλεξάνδρα από τη Φραγκίστα Ευρυτανίας, μας φτιάχνει παραδοσιακή ζυμαρόπιτα με τσιγαρίδες και η γεύση της μας απογειώνει.

youtube-Greek Village Life/ Ανδρέας Κουτσοθανάσης

 

- Advertisement -
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *