Μέχρι και την… πανδημία του νέου κοροναϊού αξιοποίησε ως επιχείρημα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μήνυμά του για την Ημέρα της Ευρώπης, το Σάββατο 9 Μαΐου!

Υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα “μεταρρύθμισης της ΕΕ”, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι η ένταξη της Τουρκίας στο μπλοκ θα καταστήσει τις Βρυξέλλες ισχυρότερες στον αγώνα ενάντια του κοροναϊού, καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούγλου υπογραμμίζει ότι θα αυξηθεί η ανάγκη για τα κράτη μέλη και τη διεθνή κοινότητα, ώστε να υπάρξει “μια ισχυρή και χωρίς αποκλεισμούς ΕΕ”. “Η στάση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού έδειξε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί” πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι η αύξηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς δεν θα είναι μόνο σημαντική για την ΕΕ, αλλά και για την περιοχή και το μέλλον του διεθνούς συστήματος.

Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία με την ΕΕ για ένα κοινό μέλλον, δήλωσε ο Τσαβούσογλου με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης.

Στο μήνυμά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισημαίνει ότι η Τουρκία, μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε είδους υποστήριξη, ώστε η Ένωση “να καταστεί ένας υπεύθυνος, συνεπής και υπεύθυνος παγκόσμιος παίκτης”.

Υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της ΕΕ, ο Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα καταστήσει τις Βρυξέλλες ισχυρότερες στον αγώνα ενάντια του κοροναϊού, καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνει ότι ο εντεινόμενος γεωπολιτικός ανταγωνισμός, οι απειλές κατά του πολυμερισμού και οι περιφερειακές συγκρούσεις “δοκιμάζουν” την ανθρωπότητα, και η ΕΕ χρειάζεται να ενισχυθεί με νέες συμμαχίες και να βελτιώσει τη συνεργασία και την αλληλεγγύη με τους υφιστάμενους συμμάχους της για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Πηγή: skai.gr

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΚΟΣΜΟΣ