Τροχαία: Θέλουν να μειώσουν τα ατυχήματα με… φωσφορίζουσες λωρίδες

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
1 Min Read
000 5 1

Η αναζήτηση λύσεων για την αύξηση της οδηγικής ασφάλειας στους δρόμους είναι συνεχής σε όλο τον κόσμο. Παραδείγματα έχουμε δει και στην Ελλάδα, με τη βελτίωση των στύλων φωτισμού σε κεντρικούς οδικούς άξονες ή την ασφαλτόστρωση με λευκό χρώμα σε σήραγγα για τον καλύτερο φωτισμό της.

Αυτή τη φορά, στις Ηνωμένες Πολιτείες θα δοκιμάσουν ένα νέο έξυπνο σύστημα φωτισμού των διαγραμμίσεων στους δρόμους, ελπίζοντας ότι θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος φωτισμού, αλλά και τον αριθμό των ατυχημάτων.

Ειδικότερα, μια εταιρεία από τη Βικτώρια των ΗΠΑ, η Tarmac Line Marking σε συνεργασία με τις OmniGrip και Vic Roads, θα προχωρίσει στην πιλοτική εφαρμογή φωτιζόμενων λωρίδων στις επαρχιακές οδούς της πόλης.

Φωσφορίζουν οι διαγραμμίσεις

Σύμφωνα με το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα, θα τοποθετηθούν φωτιζόμενες διαγραμμίσεις ώστε να είναι ορατές από τους οδηγούς και να μην αποκλίνουν τα οχήματα.

Το συγκεκριμένο project χαρακτηρίζεται και από το χαρακτήρα της εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς οι διαγραμμίσεις θα φωτίζονται χάρη στο φαινόμενο της φωταύγειας.

Πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό υλικό που θα επιτρέπει να συλλέγουν οι διαγραμμίσεις το φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό το φως θα απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαρίζοντάς τους μια πράσινη λάμψη.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content