Όλοι μας έχουμε καταπληκτικές ιδέες. Να γίνει η Λαμία καινοτομικό κέντρο. Να γίνει η Λαμία Silicon Valley. Να γίνει η Λαμία επιχειρηματικός κόμβος. Να γίνει στη Λαμία Τεχνολογικό Πάρκο, Πανεπιστήμιο κ.ο.κ. Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη.

Αλλά κανείς εχέφρων επιχειρηματίας δεν θα επενδύσει σε καμένη γη. Κανείς δεν θα δώσει τα ωραία του λεφτά για να επενδύσει σε έναν χώρο χωρίς αυτοδιοικούμενη ακαδημαϊκή υποδομή και Πανεπιστήμιο που να κατευθύνεται από τις τοπικές δυνατότητες και όχι από αυτές της Λάρισας ή του Βόλου. Ούτε συνδετήρες δεν αγοράζουμε χωρίς Θεσσαλική υπογραφή στη Λαμία.

Του Παναγιώτη Ιακωβή/ Επεμβατικού Καρδιολόγου & Διδάκτορος Πανεπιστημίου Αθηνών

Κανείς εχέφρων πνευματικός άνθρωπος, επίσης, δεν θα διαθέσει το πνευματικό του κεφάλαιο σε μια πόλη που αναλώνεται σε διαμάχες για τις γκαρσονιέρες και τις πίτσες των φοιτητών και διασκεδάζει με ξεπεσμένα κλαρίνα και ημίγυμνα σόου. Κανείς πνευματικός άνθρωπος δεν θα στηρίξει ακαδημαϊκά κέντρα σε μια πόλη χωρίς πνευματική ζωή.

Συνεπώς, είναι χρήσιμο να έχουμε μεγαλόπνοες ιδέες για τον τόπο μας. Αλλά για να στηριχτούν πρακτικά, απαιτείται η επαναφορά των υποδομών που χάσαμε, ώστε να υπάρχει επαρκής στήριξη όσων γενναίων θελήσουν να επενδύσουν οικονομικά και πνευματικά στη Λαμία. Αλλιώς, θα προτιμήσουν τους γειτόνους που μαζεύουν υποδομές και υπηρεσίες για να διευκολύνουν όσους επιθυμούν να προκόψουν.

Καμία πνευματική, καινοτομική, τεχνολογική, ακαδημαϊκή ιδέα δεν θα στεριώσει αν δεν έχουμε:
-Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, αυτοδιοικούμενο
-Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
-Στρατιωτική Διοίκηση Στερεάς
-Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Συνεπώς, άμα ακούμε μεγαλόπνοα σχέδια χωρίς συγχρόνως να υποστηρίζουμε όλες τις ανωτέρω Υποδομές, απλώς αερολογούμε και γράφουμε εκθέσεις ιδεών.

2 Comments

  1. NA ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ) ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

  2. ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ,ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like