Του Δημήτρη Κακαβά / Ένας Τζόκερ (γελωτοποιός) ξεβράκωσε τους Σαλτιμπάγκους | ΑΠΟΨΕΙΣ
Connect with us

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Δημήτρη Κακαβά / Ένας Τζόκερ (γελωτοποιός) ξεβράκωσε τους Σαλτιμπάγκους

Avatar

Published

on

Πολύ κουβέντα γίνεται από προχθές για το παρασκήνιο της πρεμιέρας της ταινίας «Τζόκερ», στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα εφημερίδων, ειδησεογραφικά δελτία, τηλεοπτικές εκπομπές λόγου αλλά και διαδικτυακοί ενημερωτικοί «χώροι» όπως και τα κοινωνικά δίκτυα, έχουν πάρει φωτιά. Αφορμή για όλα αυτά αποτέλεσε, η επιχείρηση ελέγχου των αστυνομικών Αρχών της τήρησης των όσων προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία όσον αφορά την παρουσία ανηλίκων σε αίθουσες προβολής ταινιών με την ένδειξη 18+.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, πολίτες που εντόπισαν ανηλίκους να παρακολουθούν την επίμαχη προβολή, κάλεσαν την αστυνομία για να ελέγξει την παρουσία τους. Και από εκεί και πέρα άνοιξαν οι «ασκοί του Αιόλου» για τους υπέρμαχους της «νομιμότητας» αλλά και τους «ριζοσπάστες» της ελεύθερης έκφρασης(;).

Δημήτριος Χρ. Κακαβάς

Και ναι μεν οι υπεύθυνοι διανομής της κινηματογραφικής ταινίας, είναι τρισευτυχισμένοι με τις εξελίξεις και έχουν κάθε λόγο να συντηρούν έναν τόσο μεγάλο «ντόρο» για το εμπορικό τους προϊόν, αφού κυλούν εκατομμύρια στα ταμεία τους! Οι υπόλοιποι όμως γιατί ωρύονται ωσάν να ήρθε η συντέλεια του κόσμου, και ενίστανται με «επαναστατική» μανία για ένα ήσσονος σημασίας γεγονός; Πέρα από την ευρηματική σύνθεση της φωτογραφίας του Τζόκερ που καταδιώκεται από τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ, όλη αυτή η φασαρία είναι για κλάματα.

Δηλαδή, για να καταλάβω, που ήταν το μεμπτό στο να προχωρήσουν στον έλεγχο των καταγγελλομένων οι αστυνομικοί; Ο τρόπος που λειτουργεί η αστυνομία είναι συγκεκριμένος, δεδομένος, βασίζεται σε καθορισμένο πλαίσιο το οποίο είναι και δεσμευτικό, όσον αφορά την διαλογή ή όχι των καταγγελιών και το γνωρίζουν οι πάντες. Ιδιαίτερη καλή γνώση του πλαισίου αυτού έχουν (ή οφείλουν να έχουν) οι υπηρετούντες στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, οι εποπτικοί του μηχανισμοί και το σύνολο του Πολιτικού προσωπικού της Χώρας! 

Όπως επίσης είναι γνωστό ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει υποχρέωση να ελέγχει για την εφαρμογή των Νόμων που θεσμοθετούνται από την Νομοθετική εξουσία και ισχύουν στην ελληνική επικράτεια.  Και η υποχρέωση αυτή της αστυνομίας περιγράφεται ρητά στις Συνταγματικές διατάξεις όπως επίσης και η υποχρέωση γνώσης από τον κάθε Πολίτη, των Νόμων αυτών, μιας και άγνοια Νόμου δεν συγχωρείται. Και η Νομοθεσία προβλέπει ότι κάθε κινηματογραφική ταινία κρίνεται και αξιολογείται για την καταλληλότητα της, σε κατηγορίες: 

«κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 12 ετών», 

«κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών»,

«ακατάλληλη για ανηλίκους»

Έλα μου όμως που στην υπέροχη αυτή Χώρα η ανοησία, η γελοιότητα, ο άκρατος λαϊκισμός και η παπαρολογία, όχι απλά περισσεύουν αλλά έχουν αναδειχθεί σε ένα δημοφιλέστατο «άθλημα» στο οποίο εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών προσπαθούν να διαπρέψουν! Οι περισσότεροι, είναι αλήθεια, δεν έχουν υψηλές επιδόσεις. 

Υπάρχει όμως μια κατηγορία Ελλήνων η οποία, στο «άθλημα» του λαϊκισμού και της παπαρολογίας και υψηλές επιδόσεις έχει και τεράστιες επιτυχίες σημειώνει! Είναι η περιώνυμη κατηγορία των ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ του ελληνικού λαού. Όχι βέβαια στο σύνολό τους αλλά ένας σημαντικά μεγάλος αριθμός των εκλεγμένων εκπροσώπων μας σε όλες τις βαθμίδες εκπροσώπησης, είναι πρωταθλητές. Βουλευτές, Αυτοδιοικητικοί, Συνδικαλιστές κ.α. διεκδικούν και πετυχαίνουν να κερδίσουν τα χρυσά μετάλλια της μπούρδας. Βλέπετε η κολακεία εξουδετερώνει αντιστάσεις, γλυκαίνει τις πικρίες και μαθηματικά εξασφαλίζει τον απαραίτητο, «χρυσό» αριθμό ψηφαλακίων ΕΚΛΟΓΗΣ σε αξίωμα, σε αυτόν που την … προσφέρει! Έτσι λοιπόν όλοι αυτοί, επιδίδονται σε έναν τιτάνιο και άγριο αγώνα, εκτόξευσης της μεγαλύτερης δυνατής ΠΑΠΑΡΙΑΣ για να χαϊδέψουν αυτιά, να χτυπήσουν πλάτες και βέβαια να ρίξουν λάσπη στους διεκδικητές της καρέκλας!

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα, όπου με αφορμή μια κινηματογραφική ταινία πολιτικοί και κόμματα «σφάζονται» για το εάν θα έπρεπε να γίνει ή όχι, έλεγχος από την αστυνομία! Έφτασαν σε σημείο να «κλαίνε» γιατί ενέργειες σαν κι αυτές θα φέρουν σε οπισθοδρόμηση(!) την Ελλάδα.

Από κοντά και οι εκκολαπτόμενοι διάδοχοι τους, οι συνδικαλιστές. Μάλλον για να είμαι ακριβής, όχι οι κανονικοί συνδικαλιστές, αλλά οι συνδικάλες! Ξέρετε όλοι αυτοί οι εντελλόμενοι των κομματικών μηχανισμών και των πολιτικών προσωπικοτήτων, των αφεντικών τους. Κούφια ανθρωπάκια που χωρίς να έχουν καμία ειδίκευση ή τέχνη, φυτρώνουν απ’ το πουθενά να πουν κι αυτοί … κάτι! Αγνοούν βέβαια τα πάντα όπως και την χρησιμοποίηση τους ως χρήσιμων ηλιθίων. Σαλτιμπάγκοι όλοι τους και γελωτοποιοί.

Το γελοιωδέστερο που άκουσα από προχθές ήταν το εξής: «Τι πειράζει δουν την ταινία ανήλικοι; Αφού μπορούν να την κατεβάσουν από το Ιντερνετ»! 

Και κάποιοι απ’ αυτούς, δυστυχώς, μεγαλώνουν παιδιά…..


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ “ΑΠΟΨΕΙΣ”
**Από την Τετάρτη 19/09/2018 το lamianow.gr δημιούργησε την κατηγορία “Απόψεις” προκειμένου να δίνει βήμα στους πολίτες της Λαμίας και όχι μόνο.  Όπως αναφέρεται ξεκάθαρα και στους ΌΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ της ιστοσελίδας,  στις «ΑΠΟΨΕΙΣ» η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες
                                                     

Ακολουθήστε το Lamianow στο Instagram

Advertisement
Click to comment

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Εγγραφείτε  
Notify of

Διαβάζονται