«Το τόξο του Οδυσσέα» στο Κάστρο Λαμίας – Μαθητές γνώρισαν την τέχνη της τοξοβολίας σε μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση – ΕΙΚΟΝΕΣ, ΦΩΤΟ

Η δράση «Το τόξο του Οδυσσέα» υλοποιείται σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Έχει ήδη παρουσιαστεί σε Σχηματάρι, Καρπενήσι και Άμφισσα, ενώ οι επόμενοι σταθμοί είναι το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας την Πέμπτη 28 Μαΐου και το Υπαίθριο Θέατρο Δήμου Καρύστου την Παρασκευή 29 Μαΐου.

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Στο εμβληματικό Κάστρο της Λαμίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαΐου 2026 η εκπαιδευτική δράση «Το τόξο του Οδυσσέα», που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού σχολείων της περιοχής.

tokso 5

Μέσα σε ένα μοναδικό σκηνικό, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της τοξοβολίας, να ενημερωθούν για την ιστορία και τις βασικές αρχές του, αλλά και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένων εκπαιδευτών και αθλητών της Ομοσπονδίας.

Οι μικροί μαθητές εξοικειώθηκαν με τον εξοπλισμό, έμαθαν πώς να στέκονται σωστά, πώς να στοχεύουν και πώς να εκτελούν μια ασφαλή βολή, με τους εκπαιδευτές να καθοδηγούν βήμα-βήμα κάθε συμμετέχοντα.

tokso 3

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε πως η δράση έχει διπλό στόχο: αφενός να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό και αφετέρου να περάσει το μήνυμα ότι στη ζωή «βάζουμε στόχους και προσπαθούμε να τους πετύχουμε». Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών και χαρακτήρισε ιδανικό το περιβάλλον του Κάστρου της Λαμίας για τη φιλοξενία της δράσης.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας υπογράμμισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν ένα ιδιαίτερο και όχι τόσο συνηθισμένο άθλημα, εκφράζοντας την ελπίδα κάποια παιδιά να αγαπήσουν την τοξοβολία και να συνεχίσουν να ασχολούνται με αυτήν.

tokso

Στη διοργάνωση συμμετείχαν επίσης ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Καλτσάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ταξίδης, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θήβας.

tokso 22

Η δράση «Το τόξο του Οδυσσέα» υλοποιείται σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Έχει ήδη παρουσιαστεί σε Σχηματάρι, Καρπενήσι και Άμφισσα, ενώ οι επόμενοι σταθμοί είναι το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας την Πέμπτη 28 Μαΐου και το Υπαίθριο Θέατρο Δήμου Καρύστου την Παρασκευή 29 Μαΐου.

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *