Ο λεγόμενος”πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους Κουντρέτ Όζερσαϊ ανακοίνωσε πως δεν επιτρέπεται η διέλευση διπλωματών, στρατιωτών του ΟΗΕ και προσωπικού άλλων διεθνών οργανώσεων στα κατεχόμενα για μια βδομάδα

Ανέφερε ακόμα ότι «όσοι επιθυμούν να μεταβαίνουν στον νότο (ελεύθερες περιοχές) από τα στρατόπεδα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ που βρίσκονται στην `χώρα τους` (κατεχόμενα) θα μπορούν να μεταβαίνουν, αλλά δεν θα μπορούν να εισέρχονται στη `χώρα τους`».

Υπενθύμισε ακόμη πως “πριν από λίγο καιρό είχε εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού ανάμεσα στα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο”.

Ο Όζερσαϊ, σε ανάρτησή του χθες βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Όπως θα θυμάστε, είχαμε περιορίσει τις διελεύσεις στην `χώρα μας` με τους `πολίτες της ΤΔΒΚ` (ψευδοκράτος), και είχαμε περιορίσει και τις εισόδους της UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ), των Πρεσβευτών και άλλων διπλωματικών αποστολών, αλλά δεν τις είχαμε σταματήσει εντελώς. Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις αποφασίσαμε να πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα σε αυτό το θέμα”.

Ανέφερε ότι απεστάλησαν διαβήματα χθες βράδυ και στα Ηνωμένα Έθνη και στις διπλωματικές αποστολές που βρίσκονται στην ‘Νότια Κύπρο` και για μια βδομάδα ισχύουν τα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΚΟΣΜΟΣ