Με αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Ηλείας συναντήθηκε την Κυριακή ο Σταύρος Θεοδωράκης που επισκέφτηκε τον Πύργο.

Όπως είπε ο Επικεφαλής του Κινήματος, οι βουλευτές του Ποταμιού θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παραγωγών, καθώς όπως του εξήγησαν και οι αγρότες, δεν επιδιώκουν να μη φορολογούνται και να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. Σ’ ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να ακούσουν τις φωνές των ανθρώπων που παράγουν και όχι των κομματικών υπαλλήλων.

Αναλυτικά:

Σταύρος Θεοδωράκης: «Είχα την ευκαιρία ερχόμενος προς τα εδώ, να σταματήσω και να μιλήσω με αγρότες σε δυο τρία σημεία του νομού. Και θα πρέπει να πω – επειδή υπάρχει και παραφιλολογία στην Αθήνα – εδώ μιλάμε για παραγωγούς, οι οποίοι παράγουν, δεν παράγουν για να επιδοτούνται, παράγουν, τρέφουν τα σπίτια μας, τα τραπέζια μας.
«Μίλησα λοιπόν με τους παραγωγούς, μου είπαν τις απόψεις τους και να σας πω κάτι. Τους είδα πολύ προσγειωμένους στις απαιτήσεις τους. Αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι να ξεφύγουν από το σύστημα, να μη φορολογούνται, να μη πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, αλλά να γίνουν τα πράγματα λογικά έτσι ώστε να μπορούν και αυτοί να θρέφουν τις οικογένειες τους. Στη Βουλή θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του παραγωγού να μείνει στην περιφέρειά του, να παράγει και να ζει με τον ιδρώτα του».

Δημοσιογράφος: Επειδή βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της χώρας ποια βλέπετε ότι είναι η επόμενη μέρα στην πολιτική μας ζωή;

Σταύρος Θεοδωράκης: «Τα πράγματα είναι δύσκολα πολιτικά. Υπάρχουν πολλές αδυναμίες αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να βρω την ευκαιρία να επιτεθώ στην κυβέρνηση – σήμερα έχουμε και μια επέτειο ενός έτους κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – αλλά νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, να μιλήσει με τους ανθρώπους που παράγουν, που δημιουργούν και να ακούσουν πιο πολύ της φωνή τους παρά να ακούει τις φωνές των κομματικών υπαλλήλων που απ’ ότι φαίνεται αυτοί την καθοδηγούν».

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like