Καταγράφοντας την αγροτοδιατροφική μας κληρονομιά, ταξιδεύουμε στα ορεινά χωριά μας, συναντούμε νοικοκυρές που γνωρίζουν καλά την τέχνη της παραδοσιακής κουζίνας και μαζί τους ανασύρουμε μνήμες από λησμονημένα φαγητά της φτωχής μας πατρίδας.
Αυγά τηγανιστά με κλωτσοτύρι και τραχανάς με κλωτσοτύρι. Το κλωτσοτύρι είναι είδος μαλακού τυριού που παράγεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα (παράγωγο του ξυνόγαλου) και είναι πρωτόγονη τυροκόμηση, που γίνεται μόνο σε σπίτια. Παράγεται στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στον ορεινό όγκο των Αγράφων.
Η κυρά Σοφία, νοικοκυρά παλαιάς κοπής, από το ιστορικό Σακαρέτσι του Βάλτου, μας μαγειρεύει χειμωνιάτικα, νόστιμα και θρεπτικά φαγητά των Σαρακατσάνων βοσκών της Νότιας Πίνδου και όλο το σπίτι της μοσχοβολάει…χωριό!

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.