Το drone που “γλίτωσε” την Λαμία από 30 πυρκαγιές -πέρυσι- επιστρέφει στον φθιωτικό ουρανό!

Το drone της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων επιστρέφει για την αντιπυρική περίοδο. Πέρυσι βοήθησε στον έγκαιρο εντοπισμό περίπου 30 πυρκαγιών.

Το drone της Πολιτικής Προστασίας επιστρέφει για την αντιπυρική περίοδο.
NEWSROOM
ΑπόNEWSROOM
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
2 Min Read

Στην ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων για την αντιπυρική περίοδο αναφέρθηκε, μιλώντας στον Lamia Polis 87.7, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αχιλλέας Τζουβάρας.

Όπως σημείωσε, το drone που χρησιμοποιείται για την επιτήρηση και τον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιών βρίσκεται στη διαδικασία της συμβασιοποίησης, με την εκτίμηση ότι θα είναι διαθέσιμο μέσα στον μήνα.

«Είμαστε στη διαδικασία συμβασιοποίησης. Το έχουμε ξεκινήσει φέτος πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά, από τον Φεβρουάριο, αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Ελπίζουμε να το έχουμε μέσα στον μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

image 103

Σύμφωνα με τον κ. Τζουβάρα, η χρήση του drone αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική την περσινή αντιπυρική περίοδο, καθώς περίπου 30 πυρκαγιές εντοπίστηκαν έγκαιρα και αντιμετωπίστηκαν χάρη στην άμεση εικόνα που υπήρχε από το drone.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στις περιπολίες που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες. Όπως εξήγησε, όταν ο βαθμός επικινδυνότητας φτάνει στο 4 ή στο 5, οι ομάδες βγαίνουν σε επιφυλακή και πραγματοποιούν περιπολίες στον Δήμο Λαμιέων.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην εθελοντική ομάδα «Λεωνίδας», σημειώνοντας ότι μέχρι τις 26 Ιουνίου ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των εθελοντών, ώστε στη συνέχεια να ενταχθούν στην πρόληψη και στις περιπολίες.

image 104

Ο κ. Τζουβάρας υπογράμμισε ότι η ανθρώπινη αμέλεια παραμένει ένας από τους βασικούς παράγοντες πρόκλησης πυρκαγιών, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά την περίοδο που οι καιρικές συνθήκες αυξάνουν τον κίνδυνο.

Δείτε σχετικό απόσπασμα από συνέντευξη του Αχιλλέα Τζουβάρα στον Lamia Polis 87.7.

Share This Article
ΑπόNEWSROOM
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *