Η χαρά είναι μια λέξη με τέσσερα γράμματα, που ο καθένας τη γράφει όπως θέλει. Με τον δικό του γραφικό χαρακτήρα. Άλλος της δίνει αξία και τη γράφει με κεφαλαία, άλλος με μικρά, άλλος σταθερά και άλλος με τρεμάμενα χέρια. Όπως και ΄να έχει, όλοι αναζητούμε τη χαρά που θα φωτίσει τη ζωή μας…

Μέσα σε αυτό το παράξενο καλοκαίρι που ζούμε με κοινωνικές αποστάσεις λόγω της πανδημίας,  χωρίς πολλές αγκαλιές και φιλιά, χωρίς χορούς και γλέντια ατέλειωτα, χωρίς ξενύχτια και ποτά και …χωρίς λεφτά, δεν σταματάμε να αναζητάμε τη χαρά…

Και ανακαλύπτουμε τώρα πια που όλα γύρω μας είναι διαφορετικά, ότι η χαρά μπορεί να κρύβεται στην αγάπη, στο ουράνιο τόξο, στην ηρεμία και το φως, στην υπομονή, στην προσευχή, στην ίδια τη ζωή!

Το δέντρο της χαράς, είναι ένα μεγάλο πλατάνι στην κεντρική πλατεία της Υπάτης.  Χθες το βράδυ, οι Αινιάνες αποφάσισαν να το μετατρέψουν στο πιο χαρούμενο δέντρο, που θα δίνει μια νότα αισιοδοξίας σε όσους περνούν από μπροστά του.

Κρέμασαν από τα κλαδιά του, πολύχρωμες πλεγμένες κορδέλες, ΄άναψαν τα φωτάκια του και κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να γράψουν την ευχή τους στολίζοντας το δέντρο της χαράς.

Αν βρεθείτε στην Υπάτη, μην το προσπεράσετε. Πάρτε χαρά από τη χαρά του και στολίστε το και με τη δική σας ευχή!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like