Υλικά συνταγής
- 370 γρ. αλεύρι μαλακό
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό
- 2 κρόκους
- 1 βανίλια
- 1/4 φλ. λικέρ μαστίχα ή κονιάκ
- 3 πρέζες μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. άχνη και 1 βανίλια για το άχνισμα
Για τη σπιτική μερέντα
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
- 1 μικρό κουτί ζαχαρούχο
- 2 κ.σ. κακάο
- 1/2 φλ. ψιλοτριμμένο φουντούκι σε σκόνη
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μπολ κοσκινίζουμε την άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.
- Τα υλικά όλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα. Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32-33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο. Τα παγώνουμε για 10′ στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ. Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια .
- Αραδιάζουμε τα κουραμπιεδάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 25′ να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα. Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.