Τι ήταν η συστοιχία φωτός που… αναστάτωσε τη Φθιώτιδα και όλη την Ελλάδα (φωτό – βίντεο)

Lamianow.gr
Lamianow.gr 3 εβδομάδες ago Add a Comment
Updated 2022/07/24 at 8:27 ΠΜ
2 Min Read
Screenshot 20220724 082626 Twitter

Το φαινόμενο ήταν ορατό σχεδόν σε όλη τη χώρα, αφού υπάρχουν αναφορές θέασής του από ολόκληρη την επικράτεια – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Μία συστοιχία φωτινών σωμάτων στον ουρανό θορύβησε όσους σήμερα είχαν διάθεση να… αγναντέψουν τα άστρα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

λήψης

Περίπου στις 22:00 πολλοί χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να δημοσιεύουν σωρηδών φωτογραφίες από αυτά τα φωτεινά σώματα, από όλη την επικράτεια: από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Λαμία και από εκεί ώς την Αθήνα, αλλά και σε δεκάδες άλλες περιοχές.

Screenshot 20220724 082407 Chrome

Δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από το πρότζεκτ Starlink του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ το οποίο υπόσχεται δορυφορικό ίντερνετ. Πιο απλά, πρόκειται για δορυφόρους οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά σε σχετικά χαμηλό ύψος και για αυτό είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού.

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί ξανά στη χώρα μας, ενώ σήμερα έγινε αντιληπτό και στην Κύπρο, στις γειτονικές Τουρκία και Βουλγαρία, αλλά και στον Λίβανο, σύμφωνα με αναφορές και εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, ειδική πλατφόρμα δημοσιεύει καθημερινώς από ποια μέρη του κόσμου θα περάσουν και σε ποιες ώρες και μέρες θα είναι ορατοί. Εμείς ανατρέξαμε στην πλατφόρμα στην οποία αναφέρεται πως σήμερα στις 10 το βράδυ ήταν ορατοί, δηλαδή την ίδια ώρα που αναφέρουν και οι μαρτυρίες. Οι δορυφόροι θα είναι ορατοί και τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει ειδική πλατφόρμα δημοσιεύει σε καθημερινή βάση από ποια μέρη του κόσμου θα περάσουν και σε ποιες ώρες και μέρες θα είναι ορατοί.

 

Ανατρέχοντας στη συγκεκριμένη πλατφόρμα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι απόψε οι δορυφόροι αυτοί θα ήταν ορατοί στην περιοχή μας μετά τις 22:00.

 

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content