Θεσσαλονίκη: Με πλειστηριασμό κινδυνεύουν σπίτια πολύτεκνων οικογενειών σε Καλαμαριά και Τούμπα

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 μήνα ago Add a Comment
Updated 2022/07/07 at 7:42 ΜΜ
2 Min Read
plistiriasmos

Σε πλειστηριασμό κινδυνεύουν να βγουν στη Θεσσαλονίκη κατοικίες τετραμελών οικογενειών σε Καλαμαριά και Τούμπα. Σε συνδυασμό με το κύμα της ακριβείας, οι οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

Η πρώτη κατοικία που απειλείται με πλειστηριασμό αφορά μία οικογένεια στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Έλαβε μάλιστα έγγραφη προειδοποίηση για «πάγωμα» της δυνατότητας μεταβίβασης ή πώλησης του μοναδικού σπιτιού που έχουν, όπως είπε στο ThessToday.gr, ο γιος της οικογένειας.

Ο Περικλής επισημαίνει ότι οι γονείς του περιμένουν εδώ και έναν χρόνο να βγουν στη σύνταξη, ενώ μέχρι και σήμερα ο ίδιος εργάζεται σε δύο δουλειές, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του.

«Οι γονείς μου είχαν φούρνο στους Αμπελόκηπους και κάποια στιγμή έκλεισε, αδυνατώντας έτσι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Εδώ και ένα χρόνο περιμένουν να βγουν στη σύνταξη, με την οποία θα μπορούσαν να έχουν ένα εισόδημα και να πληρώσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο που συσσωρεύτηκαν και μόλις ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ», σημειώνει, εκφράζοντας, παράλληλα, τους φόβους τους ότι μπορεί να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι τους.

Φορείς και σωματεία βρέθηκαν στην περιοχή της Καλαμαριάς, ώστε να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την οικογένεια του Περικλή, ο οποίος εργάζεται στον επισιτισμό και είναι μέλος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων.

Η κατοικία της τετραμελούς οικογένειας του κ. Μπάμπη στην περιοχή της Τούμπας έχει δρομολογηθεί να βγει σε πλειστηριασμό την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Ιουλίου, λόγω οφειλών στην τράπεζα.

Μέλη του ΣΕΤΕΠΕ ( Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων) επισήμαναν ότι η οικογένεια αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, λόγω των δυσβάσταχτων επιτοκίων και της ακρίβειας.

«Η τετραμελής οικογένεια που αποτελείται από μακροχρόνια άνεργους γονείς με μοναδικό εισόδημα ένα επίδομα, βρίσκεται αντιμέτωπη με χρέη στην τράπεζα», τόνισαν.

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content