Μερίδες:
6-8
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
40 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
50 λεπτά
Την λέμε τεμπελόπιτα γιατί είναι πολύ απλή γρήγορη και γευστική.
Ιδανικό και φτηνό σε κόστος φαγητό για την σημερινή εργαζόμενη μητέρα που κάθε άλλο παρά τεμπέλα δεν είναι.
Συστατικά:
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά με το γιαούρτι και το νερό.
Προσθέτετε την μισή φέτα, το κασέρι, το μισό ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Αν ο χυλός είναι αραιός, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου το ζεσταίνουμε καλά στον φούρνο να κάψει και αδειάζουμε μέσα το χυλό.
Τον απλώνουμε σε όλο το ταψί σε μία λεπτή επιφάνεια περίπου δύο εκατοστά πάχος.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, με το υπόλοιπο τυρί, το αυγό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε αυτό το μείγμα σε όλη την πίτα φροντίζοντας να πάει παντού.
Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 40 περίπου λεπτά.
Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την σερβίρουμε.
Μπορείτε να προσθέσετε για παραπάνω γεύση ένα φλυτζάνι ψιλοκομμένο μπέικον και λίγο δενδρολίβανο.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.