Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για την τάρτα
4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό φράουλα μαλακό
1 συσκευασία των 180 γραμμαρίων μπισκότα της επιλογής σας
1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
1/4 φλιτζανιού κομμάτια καραμέλας
4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό καϊμάκι μαλακό
Για το παγωτό φράουλα
200 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια ώριμες φράουλες + 1 κούπα φράουλες κομμένες σε κομματια
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
400 ml πλήρες γάλα πλήρες
200 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Για το παγωτό καϊμάκι
Ένα κουτί σαντιγί σε σκόνη
Ένα μεγάλο κουτί ζαχαρούχο γάλα
Μία φυτική κρέμα γάλακτος
Μία βανίλια
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου σε σκόνη
Εκτέλεση
Για την τάρτα
Απλώστε στο πάτο ενός ταψιού κυκλικού μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώστε πάνω από τα μπισκότα 2 φλιτζάνια παγωτό. Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.
Απλώστε το παγωτό φράουλα πάνω από τα κομμάτια καραμέλας. Παγώνουμε για 8 ώρες στη κατάψυξη.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και από πάνω την δεύτερη στρώση παγωτού το παγωτό καϊμάκι.
Παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Για το παγωτό φράουλα
Πλένουμε καλά τις φράουλες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια τους.
Ρίχνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τον πολτό τους σε ένα μπολ.
Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Αμέσως μετά αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.
Αδειάζουμε στη λεκάνη και τον πολτό από τις φράουλες και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, προσθέτουμε τα κομμάτια φράουλας και το ρίχνουμε σε ένα μπολ και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσουμε.
Για το παγωτό καϊμάκι
Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί, το ζαχαρούχο γάλα, τη φυτική κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη μαστίχα Χίου, τη βανίλια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Εναλλακτικά ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του παρασκευαστή μας.
Αφού παγώσει το παγωτό το κρατάμε για λίγο στην κατάψυξη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Έναν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 8-10 ώρες.
πηγη:http://www.papatrexas.com