Υλικά
- 500 γραμμάρια ταλιατέλες
- 80 γραμμάρια ροκφόρ
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 80 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 500 γραμμάρια μπρόκολο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Λίγα καρύδια για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να βράσει.
- Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάμε για λίγα λεπτά.
- Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγα λεπτά ακόμη.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το σοτάρισμα, αλατοπιπερώνουμε.
- Στο σημείο αυτό, βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει.
- Τότε, όταν δηλαδή το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και τις ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν.
- Τις αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά περίπου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Λιώνουμε με ένα πιρούνι το ροκφόρ.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά, το ροκφόρ, το πεκορίνο και το μισό κουκουνάρι και τα ανακατεύουμε με τις ταλιατέλες.
- Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
- Ανακατεύουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά για να λιώσουν τα τυριά.
- Σερβίρουμε μοιράζοντας τις ταλιατέλες σε 6 πιάτα, με αυτά τα υλικά θα μας βγουν μερίδες για 6 άτομα.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κουκουνάρι μαζί με λίγα καρύδια και σερβίρουμε.