Συνδυάζονται οι ταλιατέλες με τον καπνιστό σολομό και την κρέμα γάλακτος; Φυσικά! Μάθετε πώς στη συνταγή που ακολουθεί…
Υλικά
400 γραμμάρια ταλιατέλες
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες «al dente» για περίπου 6 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.
- Εν τω μεταξύ ψιλοκόβετε τον σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύνετε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόβετε τον άνηθο και την πιπεριά.
- Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει, ρίξτε τον σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.
- Ρίξτε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Συμπληρώστε τον άνηθο και το ξύσμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Αφήστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά, ανακατεύοντάς τα με δύο ξύλινες πιρούνες.
- Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: govastileto.gr
