Τα ζητήματα του Γ.Ν Λαμίας έθεσε στον Θάνο Πλεύρη ο Γιάννης Οικονόμου – Τι ζήτησε…

λαμιας οικονομου

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη αναφορικά με τα ζητήματα υποστελέχωσης και λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας είχε ο βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Στην συνάντηση των δύο ανδρών τέθηκαν επί τάπητος οι παθογένειες που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας με τον κ. Οικονόμου να ζητά να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ενίσχυσης σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Διαβάστε την σχετική ενημέρωση

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που αφορούν τη Λαμία και το Νομό Φθιώτιδας γενικότερα. Σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ζήτησε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ενίσχυσης σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, ζήτησε αφενός να αυξηθούν οι 5 θέσεις μόνιμων γιατρών (με προτεραιότητα την ενίσχυση του αιμοδυναμικού) που έχουν προβλεφθεί στην επικείμενη προκήρυξη, η οποία αναμένεται στο τέλος Ιουνίου και αφετέρου η θέση του πνευμονολόγου να προκηρυχθεί στο βαθμό του Διευθυντή.

Παράλληλα, σχετικά με την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της δημιουργίας ογκολογικής κλινικής με ακτινοθεραπεία σε νέο κτίριο έκτασης 2.997 τ.μ εντός του πεδίου του Νοσοκομείου Λαμίας, ανέδειξε την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης για την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης για την ανέγερση προκειμένου το έργο να είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, συζητήθηκε η στελέχωση των ιατρείων στην Τιθορέα και το Μόδι, τα οποία δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια. Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δεσμεύτηκε να αναζητήσει λύση στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, δήλωσε: «Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το προηγούμενο διάστημα κατέβαλε τεράστια προσπάθεια. Η απόλυτη στήριξη της Δημόσιας Υγείας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Προτεραιότητα που εκφράζεται στην πράξη. Η ελληνική Περιφέρεια και οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο, πολλώ δε μάλλον στο κομμάτι της Υγείας».

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content