Connect with us

Toπικά

Tα είπαν με φόντο το… νέο Πανεπιστήμιο Μπακογιάννης και Σταυρογιάννης με τον Γαβρόγλου!

Published

on

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, με τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης στην τοποθέτησή του επισήμανε πως: «Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα, ήμουν και εξακολουθώ να είμαι φανατικός υποστηρικτής της ύπαρξης και λειτουργίας Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Η Στερεά Ελλάδα αξίζει, δικαιούται και έχει όλες τις δυνατότητες να υποστηρίξει το δικό της Πανεπιστήμιο. Σε κάθε περίπτωση,  και αφού φαίνεται ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί, θα  είμαστε πάντα έμπρακτα αρωγοί και ενεργοί υποστηρικτές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Αυτοδιοίκηση είναι ο εκφραστής των τοπικών αναγκών και της προοπτικής της κοινωνίας. Εμείς επενδύουμε στη γνώση, στην έρευνα, στα νέα μυαλά και αυτό δεν θα αλλάξει με κανένα νόμο.»

H ενημέρωση του Υπουργείου 

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Λαμία η περιοδεία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου που είχε ως επίκεντρο τη διαμόρφωση του νέου χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα.

Το πρωί, στη Λαμία στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, με πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων τόσο του Πανεπιστημίου όσο και του ΤΕΙ, των πρυτανικών αρχών, του διδακτικού προσωπικού, των διοικητικών υπαλλήλων, εργαζομένων και φοιτητών, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη Νέα Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο, και μετά από πολλές παρεμβάσεις καθηγητών αλλά και των διοικήσεων των Ιδρυμάτων διαπιστώθηκε ευρεία συναίνεση στο εγχείρημα και κατατέθηκαν προτάσεις για βελτιώσεις του σχεδίου.

Στη συνέχεια σε θετικό κλίμα και με κοινή βούληση για να συνεχιστεί ο διάλογος, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη. Στη συνάντηση συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση των Ιδρυμάτων, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις για την παραπέρα αναβάθμιση τους μέσα από το συγκεκριμένο σχέδιο που θέτει στέρεες βάσεις για το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης ώστε στη συνέχεια να διερευνηθούν οι δυνατότητες μελλοντικής ανάπτυξης τους.

Ο Υπουργός συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Λαμίας κ.  Νίκο Σταυρογιάννη. Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκε αναλυτικά το σχέδιο για την νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε κάθε δυνατή υποστήριξη στο εγχείρημα και την αρωγή του σε δράσεις σχετικές με αυτό, όπως είναι η συνδρομή του Δήμου στην κάλυψη αναγκών του Πανεπιστημίου σε υποδομές. Παράλληλα συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί η ίδρυση Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου στη Λαμία.

Και στις δύο συναντήσεις ο Υπουργός ζήτησε να κατατεθούν σαφείς αναπτυξιακές προτάσεις ώστε να διαμορφωθούν εκείνοι οι θεσμοί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που θα μπορούν υπηρετήσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Advertisement
2 Σχόλια

2 Comments

 1. ΒΛΑΧΟΣ

  10/08/2018 20:53 at 20:53

  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ?
  “ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ”. ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.
  ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΖΙΞΕΙ

 2. ΔΕΡΒΕΝ ΦΟΥΡΚΑ

  10/08/2018 19:43 at 19:43

  Ναχαμε να λεγαμε…..καρύδια να μαζεύαμε…!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement

Πρόσφατα σχόλια

Διαβάζονται