Συντάξεις στον αέρα! Πόρισμα – βόμβα!

lamianow
lamianow Add a Comment
2 Min Read

Παράνομες κρίνονται συντάξεις που δόθηκαν από το 2015 και μετά καθώς δεν έχει προσδιοριστεί ο τρόπος υπολογισμού και οι δείκτες θνησιμότητας όπως προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος σε εμπιστευτικό πόρισμα του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείο και που αφορά σε 900 με 1.000 περιπτώσεις ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο οι συντάξεις που αποδόθηκαν κρίνονται παράνομες.

Το γεγονός ότι ο έλεγχος ήταν δειγματοληπτικός σημαίνει ότι ο αριθμός των συντάξεων που θα κριθούν παράνομες στο μέλλον είναι πολλαπλάσιος.
Οι συντάξεις που βγήκαν είναι παράνομες και μάλιστα βγήκαν εκτός σειράς από τη λίστα αναμονής στην οποία αθροίζονται αυτή τη στιγμή 126.022 ασφαλισμένοι, οι οποίοι προηγούνται, γιατί έχουν κάνει αίτηση μέχρι 31/12/2014 και οι συντάξεις τους βγαίνουν με το παλιό τρόπο και όχι με το νέο σύστημα.

Επίσης το περιεχόμενο του εμπιστευτικού πορίσματος του ΕΤΕΑ για τις συντάξεις, που βγήκαν με αίτηση μετά την 1η/1/2015 χωρίς να υπάρχει εφαρμογή νόμου αναφέρει στο διά ταύτα τα εξής:

Να ανακληθούν τελείως όσες επικουρικές έχουν έναρξη καταβολής μαζί με την κύρια από 1ης/1/2015.

Να αναθεωρήσουν όσες επικουρικές έχουν ημερομηνία αίτησης και έναρξη καταβολής σύνταξης μετά την 1η/1/2015, πλην των περιπτώσεων που αφορούν επικουρικές λόγω θανάτου συνταξιούχου ο οποίος όμως έπαιρνε επικουρική πριν το 2015.
Να αναθεωρηθούν όλες οι επικουρικές που βγήκαν και πληρώθηκαν με αίτηση μετά την 1η/1/2015, για συνταξιούχους που είχαν ήδη κάνει αίτηση ή έπαιρναν κύρια σύνταξη πριν από το 2015.

newsit.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *