Λιγκουίνι με γαρίδες σκορδάτες…
Υλικά συνταγής
500γρ. λιγκουίνι
300ml ντομάτα κονκασέ
200γρ γαρίδες καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
80γρ παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στο πακέτο. Παράλληλα τσιγαρίζουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε μισό φλιτζάνι νερό.
Προσθέτουμε στη σάλτσα το νερό, τα ζυμαρικά, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε άμεσα προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή