Η ομελέτα ακόμη και τα βράδια του lockdown παραμένει το πιο αγαπημένο εύκολο βραδινό. Οι συνταγές άπειρες.
Για όσους εκμεταλλεύονται την καραντίνα για να μπουν στην κουζίνα και ψάχνουν λίγο πιο διαφορετικά πράγματα, τότε αυτή η συνταγή για ομελέτα που φτιάχνουν στην Ιαπωνία, μια ομελέτα σουφλέ… σκέτος αφρός, θα σας ενθουσιάσει. Μια πανεύκολη συνταγή, χωρίς πολλά πολλά, που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας. Μια ακόμη πρωτότυπη συνταγή για ομελέτα είχαμε δει πριν λίγο καιρό στο igastronomie, μια συνταγή για ισπανική ομελέτα που και αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Υλικά συνταγής για ομελέτα σουφλέ
2 αυγά
1/4 του κουταλιού αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
λίγο βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση συνταγής για ομελέτα σουφλέ
Ξεκινάμε τη συνταγή μας χωρίζοντας τα αυγά, σε ασπράδια, κρόκους.
Προσθέτουμε το αλάτι στους κρόκους και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ασπράδι και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να κάνουμε μαρέγκα.
Μόλις φτιάξουμε τη μαρέγκα μας προσθέτουμε τον κρόκο και ανακατεύουμε απλά, μια δυο φορές μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσοχή, δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα.
Βάζουμε ένα τηγάνι με καπάκι ή μια πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε ένα μικρό κομματάκι βούτυρο και με το που λιώσει προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά μας. Με μια μαρίζ στρώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε το τηγάνι μας με το καπάκι και αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά.
Με μια σπάτουλα τυλίγουμε στα δυο την ομελέτα μας, την αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμη και ειδικά στην ένωσή της και μετά από ένα με δυο λεπτά τη βγάζουμε και την απολαμβάνουμε!
Σερβίρετε με μυρωδικά, λίγο τυρί, ή απλά λίγο πιπέρι. Είναι απλά εξαιρετική.