Αμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη ζητούν  τα πέντε συνδικαλιστικά σωματεία της ΛΑΡΚΟ.

Η επιστολή

”Εμείς οι εργαζόμενοι καταδικάζουμε την πολιτική ηγεσία γιατί τρεις φορές που βρεθήκαμε με τον κ. Σταθάκη μας είπε

ότι η ελληνική κυβέρνηση αν δεν είναι για το ποσό των 135 εκατομμυρίων ευρώ και είναι λιγότερα τα «μύρια» (έτσι τα είπε) ,

δηλαδή γύρω στα 40 εκατομμύρια ευρώ,

τότε η ελληνική κυβέρνηση θα πληρώσει το πρόστιμο αυτό.

Δυστυχώς φαίνεται ότι το πρόστιμο θα είναι το ίδιο και να δούμε τώρα ποιος θα βγάλει τα κάστανα απ΄ τη φωτιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Πρωθυπουργός όταν βρεθήκαμε στην πετυχημένη κίνηση που κάναμε οι εργαζόμενοι στη Λαμία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εταιρία.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η διοίκηση που όφειλε να ενημερώσει πρώτα τους εργαζόμενους όπως έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις μας ενημέρωναν πάντα για τα πολύ σοβαρά θέματα της εταιρίας , πλην αυτής της διοίκησης που δεν μας ενημερώνει ποτέ. Γι ΄αυτό ζητήσαμε τη συνάντηση της Πέμπτης για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας και στην πολιτική ηγεσία αλλά και στη διοίκηση της εταιρίας.

Τα ψέματα της πολιτικής ηγεσίας τέλειωσαν και αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι φέρει τεράστιες ευθύνες μαζί με τη σημερινή διοίκηση για τα ζητήματα που αφορούν το μέλλον των εργαζομένων και της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι δεν πείθονται ούτε από τη διοίκηση ούτε από τη πολιτική ηγεσία γιατί και οι δυο κάνουν ηθελημένα άστοχες ενέργειες για το μέλλον της πιο ιστορικής βιομηχανίας.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει ΑΜΕΣΑ λύσεις για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού που αφορά τις κρατικές ενισχύσεις.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τον Αύγουστο μας είπε ότι θα ασχοληθεί ο κ. Τσακαλώτος και ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν προτίθεται να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ.

Λέμε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι επειδή η ΛΑΡΚΟ δεν ανήκει ούτε στα paradisepapers ούτε στο κοινωνικό μέρισμα , ας ασχοληθεί σοβαρά με την εταιρία για να μην έχουμε παρατράγουδα στο τέλος του χρόνου αλλά και στις εξελίξεις με τις κρατικές ενισχύσεις. Πρέπει να δοθεί ένα αίσιο τέλος από την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

Αν σε εύλογο χρονικό διάστημα η πολιτική ηγεσία δεν μας καλέσει να συζητήσουμε για το θέμα αυτό θα προβούμε σε κινητοποιήσεις στα συναρμόδια υπουργεία αλλά και στην ίδια τη διοίκηση της εταιρίας που φέρει κι αυτή τεράστιες ευθύνες για τις εξελίξεις

Με ομόφωνες αποφάσεις όλων των εργαζομένων θα γίνει κύκλος κινητοποιήσεων και επαφών για να αποδείξουμε ότι δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε σε αποφάσεις που θα είναι ενάντιες στους εργαζόμενους , στο μεροκάματο και στην εταιρία.

Η εταιρία αυτή ανήκει στους Έλληνες και οι αποφάσεις μας είναι η ΛΑΡΚΟ να μείνει στο δημόσιο.

Θυμίζουμε σε κάποιους αυτά που έταζαν προεκλογικά . Το μεροκάματο είναι απαραίτητο για όλους τους εργαζόμενους αλλά και για το ότι αυτό είναι το συμφέρον της χώρας μας.

Οι εργαζόμενοι απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση από την ελληνική κυβέρνηση γιατί είναι καθαρά πολιτικό το θέμα και καλό θα κάνουν οι πολιτικοί όταν είναι στην κυβέρνηση να μην ξεχνάνε αυτά που λένε όταν είναι στην αντιπολίτευση .

Όλα τα Σωματεία θα είμαστε σε επαγρύπνηση να συσπειρωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα προβλήματα που πλέον φαίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα πρέπει να γίνουμε μια γροθιά και να δώσουμε γερή απάντηση σε αυτούς που θέλουν το τελείωμα της ΛΑΡΚΟ”.

  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)

  • Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας

  • Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ

  • Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like