Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Αποστολόπουλος, μίλησε στον Lamia Polis 87.7 και την Άννα Μπαμπέτα για τη διαδικασία ιχνηλάτησης, ενώ αναφέρθηκε και στην ένταξη της Φθιώτιδας στις ενισχύσεις για τη μηδική.
Σε φάση αποκλιμάκωσης φαίνεται πως βρίσκονται τα κρούσματα σαλμονέλας στη Λαμία, ωστόσο η διαδικασία ελέγχου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Αποστολόπουλος, μιλώντας στον Lamia Polis 87.7, στην Άννα Μπαμπέτα και στο Μεσημβρινό Μαγκαζίνο, ανέφερε ότι αναμένονται ακόμα αποτελέσματα από δείγματα που έχουν σταλεί για εξέταση, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται σε καταστήματα εστίασης.
Η έρευνα επικεντρώνεται στην ύποπτη παρτίδα
Όπως εξήγησε, το ζητούμενο δεν είναι ένας γενικός φόβος για κοτόπουλο που θα αγοραστεί και θα ψηθεί στο σπίτι, αλλά η διερεύνηση μιας συγκεκριμένης παρτίδας. Με τη φράση του να αποδίδεται επιμελημένα ως εξής:
δεν μιλάμε για το φόβο να αγοράσει κάποιος κοτόπουλο από ένα κατάστημα και να το ψήσει στο σπίτι του
Ο ίδιος διευκρίνισε πως πρόκειται για προψημένα κομμάτια, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται σε έτοιμες παρασκευές. Η εικόνα που περιέγραψε ήταν ότι η διερεύνηση αφορά προϊόντα που μπαίνουν σε σάντουιτς, σαλάτες και κρέπες και όχι το κλασικό κοτόπουλο που μπορεί να αγοράσει κάποιος για να το ετοιμάσει στο σπίτι. Η επισήμανση αυτή είναι κρίσιμη για την κατεύθυνση των ελέγχων, καθώς οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή της μολυσμένης παρτίδας.
Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση ανάποδα από τα καταστήματα
Σύμφωνα με όσα είπε, οι υπηρεσίες κινούνται «ανάποδα» στην εφοδιαστική αλυσίδα, ξεκινώντας από τα καταστήματα που συνδέονται με τα περιστατικά και αναζητώντας από πού προμηθεύτηκαν το επίμαχο προϊόν. Η λογική αυτή έχει στόχο να οδηγήσει τις αρχές στην αφετηρία της διακίνησης και να ξεκαθαρίσει αν η παρτίδα διοχετεύτηκε και σε άλλες περιοχές.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αποστολόπουλος σημείωσε επίσης ότι οι έλεγχοι επεκτείνονται όπου υπάρχει ένδειξη ή υποψία για προμήθεια από συγκεκριμένη εφοδιαστική αλυσίδα. Η δήλωσή του αποδόθηκε ως εξής:
Όπου υπάρχει υποψία, όπου υπάρχει ένδειξη ότι σε ένα κατάστημα έχουν εφοδιαστεί τρόφιμα από συγκεκριμένη εφοδιαστική αλυσίδα ή άλλο παραγωγό κρέατος, εμείς θα πάμε να ελέγξουμε.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν περιορίζονται μόνο στα ήδη γνωστά σημεία, αλλά εξετάζουν κάθε πιθανή διασύνδεση με την υπόθεση. Όπως ανέφερε, έχουν γίνει έλεγχοι σε περισσότερα από ένα καταστήματα εστίασης, ενώ έχουν σταλεί νέα δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα για να φανεί αν υπάρχει πλήρης εικόνα της διαδρομής της παρτίδας.
Οι έλεγχοι δεν σταματούν εδώ
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η διαδικασία δεν πρόκειται να σταματήσει άμεσα, καθώς οι υπηρεσίες επιδιώκουν να εξαντλήσουν όλα τα πιθανά σημεία ελέγχου. Στο σχετικό σημείο της συνέντευξης, η τοποθέτησή του συνοψίζεται στο ότι .
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βγαίνουν διαρκώς στην αγορά, με το διαθέσιμο προσωπικό να προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν. Η ανάγκη για περισσότερους ελέγχους αναδείχθηκε ξανά μέσα από τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς το ζητούμενο είναι να εντοπιστεί με ακρίβεια η πηγή και να αποτραπεί οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά.
Όπου υπάρχει υποψία, όπου υπάρχει ένδειξη ότι σε ένα κατάστημα έχουν εφοδιαστεί τρόφιμα από συγκεκριμένη εφοδιαστική αλυσίδα ή άλλο παραγωγό κρέατος, εμείς θα πάμε να ελέγξουμε.

































Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.