Συμφωνία – “Μαμούθ” / Ο συμπολίτης μας Νίκος Παπαγεωργίου φέρνει στην Ευρυτανία την μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων 30 χρόνων!

Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου

Κυπριακός όμιλος με σημαντική παρουσία σε Κύπρο και Ελλάδα , τα τελευταία πενήντα χρόνια τόσο στον εμπορικό τομέα, όσο και στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση γής , εχει καταρχήν συμφωνήσει σε αγορά ακινήτων στον Δήμο Καρπενησίου . Τα ακίνητα ιδιοκτησίας Νικολάου Παπαγεωργίου θεωρήθηκαν μοναδικά απο κάθε αποψη και ιδανικά για την ανέγερση και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας υψηλών προδιαγραφών , καθώς διαθέτουν πέραν των πηγών αναβλυζόμενοιυ νερού και ολες τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις για την γρήγορη υλοποίηση της σχεδιαζόμενης επένδυσης .

Τα εν λόγω ακίνητα βρίσκονται σε μια από τις τρεις παγκοσμίου επιπέδου περιοχές με μηδενική ατμοσφαιρική ρύπανση. 

Σύμφωνα με ορισμένους μελετητές, η περιοχή θεωρείται ότι είναι η πρωτεύουσα της αρχαίας Ευρυτανίας Οιχαλία,όπου κατοικούσαν οι αρχαίοι Δόλοπες. Από παραφθορά του ονόματος προήλθε το όνομα Χόχλια. Στα νοτιοδυτικά του “Γλά” υπάρχει το προσκυνητάρι της Αγίας Παρασκευής που η σκεπή του στηρίζεται σε δύο περίτεχνα κιονόκρανα και είναι στολισμένη με μετόπες. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επενδυτικό σχήμα συμμετέχει και ένα από τα τρία μεγαλύτερα Αμερικανικά Fund παγκοσμίως. Θέσαμε την ερώτηση στον ιδιοκτήτη των ακινήτων, αλλά η απάντηση ήταν  ”ουδέν σχόλιο” και απλά χαμογέλασε.

Το ιστορικό !

Όλα ξεκίνησαν το 1955 από τη Χόχλια Ευρυτανίας . Ο τότε πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας δάσκαλος στο επάγγελμα και γιος παπά και δάσκαλου Χρήστος Νικολάου Παπαγεωργίου είχε την ιδέα να αγοράσει τα εν λόγω ακίνητα , τα οποία εμπεριείχαν και δύο πηγές ύδρευσης οι οποίες και δηλώθηκαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.  Τον Εθνικό Οργανισμό Πηγών  και το Δασαρχείο Φουρνάς . Οι δύο πηγές στη διάρκεια ολων αυτών των χρόνων μέχρι και σήμερα , χρησιμοποιήθηκαν για να υδρεύεται όλο το χωριό , ενώ το νερό χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους της περιοχής και για άρδευση καλλιεργειών.

Έτσι λοιπόν στα εβδομήντα χρόνια που μεσολάβησαν σε μια περιοχή που προσφέρει στον κάθε επισκέπτη φυσική ομορφιά , πολιτισμό και ιστορία , κατασκευάστηκαν σημαντικά έργα οδοποιίας και την αποκλειστική συντήρηση των δρόμων ανέλαβε η οικογένεια του Νικολάου Παπαγεωργίου μαζί με την κοινότητα Χόχλιας  μέχρι την ημέρα που Δήμαρχος Καρπενησίου εκλέχτηκε ο Κώστας Μπακογιάννης και έκτοτε ο Δήμος ανέλαβε την πλήρη συντήρηση του οδικού δικτύου .

Επί Δημαρχίας Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, το ελατοδάσος στο οποίο βρίσκονται τα ακίνητα βραβεύεται σε διεθνή διαγωνισμό ως ενα απο τα μεγαλύτερα ελατοδάση της Ευρώπης και η περιοχή σαν μια  εκ των τριών παγκοσμίως περιοχών  με μηδενική ατμοσφαιρική ρύπανση . Απο εκείνη τη στιγμή και μετά , επειδή οι ιδιοκτησίες είναι μοναδικές ,  ξεκινά ένα έντονο ενδιαφέρον από Ελλάδα και εξωτερικό.


Ταυτόχρονα κινούνται οι απαραίτητες διαδικασίες χαρακτηρισμού των συγκεκριμένων ιδιοκτησιών από το Δασαρχείο Φουρνάς , ενώ πραγματοποιούνται  έλεγχοι από Αρχαιολογία και Πολεοδομία , προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για τα συγκεκριμένα ακίνητα .

Φτάνουμε αισίως στο 2017, οπότε εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον από τον Κυπριακό Όμιλο . Μετά από διαπραγματεύσεις τριών και πλέον  ετών  ο ιδιοκτήτης των ακινήτων καταλήγει σε οριστική συμφωνία με τους επενδυτές . Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες λόγω της αμέριστης εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλλει ο Όμιλος τον κύριο Παπαγεωργίου, του έγινε πρόταση να αναλάβει την έκδοση των αδειών και  την ανέγερση του Ξενοδοχείου. Η απάντησή του ωστόσο στην ερώτησή μας ήταν η σιωπή .

Συμφωνία με όρους 

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικός όρος της συμφωνίας από την πλευρά του κυρίου Παπαγεωργίου  είναι οι μελέτες και τα έργα που θα κατασκευαστούν να πραγματοποιηθούν από επιστήμονες και εργολάβους κυρίως εκ των δύο νομών , Ευρυτανίας και Φθιώτιδας ,  δεδομένου ότι στην Ευρυτανία γεννήθηκε και μεγάλωσε και στη Φθιώτιδα ζει και δραστηριοποιείται.

Σε κάθε περίπτωση η επένδυση αυτή , που απέχει 23 χιλιόμετρα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου  και βρίσκεται σε υψόμετρο 1800 μέτρων , βγάζει οριστικά τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Ευρυτανίας από την απομόνωση , ενισχύει το brand name  ενός ολόκληρου νομού  και φιλοδοξεί να κάνει την Ευρυτανία έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης , καθώς  είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στην περιοχή τα τελευταία τριάντα χρόνια .


Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ.Παπαγεωργίου , επιβεβαίωσε όλες αυτές τις πληροφορίες που κατ’αποκλειστικότητα δημοσιεύει σήμερα η ηλεκτρονική μας εφημερίδα και ευχαριστεί τον πρώην Δήμαρχο Καρπενησίου και Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη , που από την πρώτη στιγμή πίστεψε στην επένδυση και στήριξε όλες τις προσπάθειες , τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, η συνδρομή του οποίου από την αρχή ήταν καταλυτική και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα  για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία , τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη για το ενδιαφέρον που επέδειξε,  καθώς και τον Δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη που ήταν πάντα στο πλευρό του ιδιοκτήτη και στήριξε όλες τις προσπάθειες. Επίσης για την ευόδωση όλων αυτών των προσπαθειών μεγάλη ήταν και η συμβολή του αντιπεριφερειάρχη Αρη Τασσιού.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει ο Νικόλαος Παπαγεωργίου στον παιδικό του φίλο , τοπογράφο μηχανικό Βαλτινό Επαμεινώνδα, ο οποίος χάραξε όλη την ”στρατηγική” , προκειμένου οι ιδιοκτησίες να αποκτήσουν νομική υπόσταση.

Επίσης θεωρεί  χρέος του να ευχαριστήσει τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών νομού Ευρυτανίας Ιωάννη Φάκα , τον Δασάρχη Καρπενησίου Ιωάννη Καρκάνη, τον Προϊστάμενο Πολεοδομίας Καρπενησίου Δημήτριο Παπαιωάννου ,την κυρία Σεβαστή Γιορδάμη,  τον πρώην Δασάρχη Φουρνάς κ. Κοσμά,τους Δασοφύλακες Τριαντάφυλλο Χαβέλο και τον κύριο Παπαδόπουλο , τον Διευθυντή ΙΚΑ Καρπενησίου Νικόλαο Κάπα ,  καθώς και τον κύριο Γεώργιο Τσαμαδιά , πρώην Δασάρχη Φουρνάς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χόχλιας Γεώργιο Μπαρμπαρούση για την αμέριστη στήριξη που του παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια και πίστεψαν ότι μπορεί  να τα καταφέρει  και να αναβαθμιστεί ο νομός Ευρυτανίας .


γωγουλου νικολαος παπαγεωργιου

Την συμφωνία επιβεβαίωσε στο Lamianow.gr και η δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, εκπρόσωπος του κ. Παπαγεωργίου, Νάντια Β. Γώγουλου: “Είναι αναμφίλεκτα μια συμφωνία -σταθμός για την αναπτυξιακή αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής μας, την οποία διεκπεραίωσε επιτυχώς ο εντολέας μου κ.Νίκος Παπαγεωργίου με σεβασμό και αγάπη για τον τόπο του. Τα συμβόλαια καλύπτονται από ρήτρες εμπιστευτικότητας οπότε δεν μπορώ να κοινοποιήσω περισσότερες πληροφορίες. Δηλώνω όμως ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η περιοχή μας θα αποτελέσει χάρη σε αυτήν την συμφωνία σημείο πανελλαδικής και διεθνούς αναφοράς”.


με πληροφορίες Λαμιακός Τύπος – Χρήστος Αλεξανδρής
Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Comments
  • Έχει αυτός ο τοπος τη δέουσα ικανότητα για Μεγάλααααααααλα έργα; έχετε καταλάβει επενδυτές και ιθαγενείς ότι μια σταλιά τόπος μόνο καταστρεφεται ετσι. Υποδομές και πολλές μικρες μονάδες όπου θα ζούνε όλοι και όχι καταστροφή του τόπου για να κονενε λιγοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *