«Στραγγαλίζει» την Γερμανία η Gazprom: Μείωσε πολύ την παροχή φυσικού αερίου, 21% πάνω οι τιμές

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/15 at 7:54 ΜΜ
1 Min Read
gas

Η Ρωσία επικαλείται τεχνικές δυσκολίες και ελλείψεις ανταλλακτικών λόγω των κυρώσεων για να δικαιολογήσει την μεγάλη μείωση της μεταφοράς αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream

Εκτίναξε σε νέα ύψη για δεύτερη μέρα τις τιμές του φυσικού αερίου η Gazprom περιορίζοντας κι άλλο τις αποστολές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream που διοχετεύει αέριο στη Γερμανία μέσω Βαλτικής, κατά περίπου 60%.

Αφού ανακοίνωσε μείωση της χωρητικότητας του αγωγού κατά 40% την Τρίτη, η Gazprom διέκοψε σήμερα τη λειτουργία ενός τρίτου στροβίλου ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του μεγαλύτερου αγωγού της προς την Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι τιμές του φυσικού αερίου να φτάσουν στα 117 ευρώ ανά ΜWh.

Την Τρίτη, η εταιρεία είπε ότι η μεταφορά αερίου θα περιοριζόταν στα 100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως λόγω έλλειψης λειτουργικών συμπιεστών στο Portovaya, το σημείο εισόδου του Nord Stream στη ρωσική ακτή της Βαλτικής.

Το ζήτημα έχει προκύψει αφότου μια τουρμπίνα του αγωγού που είχε σταλεί στον Καναδά για συντήρηση, δεν έχει επιστραφεί ακόμα λόγω των κυρώσεων. Μάλιστα, η Gazprom κατηγορούσε την Siemens για την καθυστέρηση.

Νωρίτερα την Τετάρτη είχε γίνει γνωστό ότι ο ρωσικός γίγαντας περιόρισε κατά 15% τις εξαγωγές φυσικού αερίου και προς τον ιταλικό όμιλο Eni.

protothema.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content