«Στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα ίσως χρεοκοπήσει»

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/03/27 at 3:26 ΜΜ
1 Min Read

Süddeutsche Zeitung: Στην Αθήνα τα χρήματα τελειώνουν

Στο οξύ πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας αναφέρεται στις οικονομικές της σελίδες, η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung. «Στην Αθήνα τα χρήματα τελειώνουν. Και οι τράπεζες επιβιώνουν μόνο επειδή τους το επιτρέπει η ΕΚΤ», τονίζει η εφημερίδα.

«Πρόκειται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει σύντομα;», διερωτάται, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα επαρκούν για δύο εβδομάδες – μέχρι της 8 Απριλίου.

«Ήδη μια μέρα αργότερα, στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι ελληνικές τράπεζες πλήττονται από την εκροή κεφαλαίων ύψους δισεκατομμυρίων».

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στη δραστική απόσυρση καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες αναφέρεται και σημερινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel. Επικαλούμενο νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, το Spiegel σημειώνει:

«Μαζική έφοδος στις τράπεζες της Ελλάδας: νέα στοιχεία καταδεικνύουν πόσα χρήματα αποσύρθηκαν πριν από την παράταση του προγράμματος στήριξης το Φεβρουάριο. Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά περισσότερο από 7,5 δισ. ευρώ».

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content